Hõrk pirnismuuti

1 ports
1 suur või 2 keskmist pirni, südamik eemaldatud ja soovi korral kooritud
½-1 laimi mahl
2 sl kreeka jogurtit või maitsestamata jogurtit
1,5 dl kookospiima, piima või pähklipiima
½ tl vanillisuhkrut
Maitseks võid lisada kas näpuotsatäis kaneeli ja/või kardemoni, pisut riivitud ingverit või hoopis lusikatäis kaerahelbeid või mandleid.
Soovi korral lisa serveerimisel pisut jääd!
Astea kõik ained blenderisse või valmista saumikseriga siidjas ja põnev pirnimaitseline kokteil!

Pirnipoolikud vaniljesiirupis

4 portsu
2 keskmist pirni, poolita ja eemalda südamik
2 sl vanillisuhkrut või ½ vanillikauna seemned + 2 sl tuhksuhkurt ja sega ühtlaseks
½ tl kardemoni + 1 sl suhkrut, sega läbi
3 sl võid
Serveerimisel kreeka jogurtit, vanillijäätist, vahustatud koort või vanillijogurtit.
Kaunistuseks meelepärast krõbedat müslit või geanaatõunaseemneid
Lisa vanillisuhkrule ¾-1 dl vett ning sega kuni suhkur lahustunud.
Sulata keskmisel tulel, panni peal või. Puista kardemonisuhkrut pirnide lõikepinnale ning prae, suhkruga lõikepool all, pirnipoolikuid 5 minuti jagu kuni need karameljad. Keera pirnid ümber ja vala pannile vanilliga vesi. Kata kaanega, madalda kuumust ja hauta veel 5-e minuti jagu kuni pirnid küpsed. Tõsta pirnid vaagnale. Kuumuta pannil olev vedelik 2-3 minutiks tugevalt keema- nii saad pirnidele maitsva vanillisiirupi peale niristamiseks. Tõsta jogurtit, jäätist vm. pirnipoolikutesse või pirnidele, puista peale müslit või granaatõunaseemneid ning nirista üle vanillisiirupiga. Serveeri kohe!

Pirniampsud

Lõika suurest pirnist u 1 cm paksused viilud ja eemalda noaga kesmine südamiku osa. Lao viilud vaagnale. Sega kokku peotäis rukolat, meelepärane hulk sinihallitusjuustu ja/või kitsejuustu, pisut ribadeks lõigatud toorsuitsusinki, röstitud ja hakitud pähkleid ja granaatõunaseemneid. Tõsta portsuke igale viilule, nirista peale palsamiikot või palsamiäädikast valmistatud siirupit ning head oliiviõli.

Lihtsad pirnisuupisted singis

Lõika pirn sektoriteks ja eemalda südamik. Aseta igale viilule südamiku asemele palake sinihallitusjuustu ja keera suupiste toorsuitsusingi sisse. Nirista peale palsamiäädikat ja oliiviõli.