Prantsuse sibulasupp

5 suuremat sibulat
3 sl õli
1,2 l vett
0,5 tl kuivatatud tüümiani
1 tl soola
jämedalt jahvatatud musta pipart
4 viilu röstitud või praetud saia
2 dl riivitud emmentali juustu

Hauta õhukesed sibulapoolrõngad väga väikesel kuumusel läbipaistvaks, sega perioodiliselt. Hea supi saamiseks kulub selleks 15-20 minutit. Lisa vesi ja sool ja hauta väikesel tulel kaane all 20 minutit, maitsesta tüümiani ja pipraga. Kata saiaviilud riivjuustuga, aseta need supi pinnale ja gratineeri 250-kraadises ahjus 5-7 minutit. Serveeri kohe.

Räime-kartuliroog ürtidega

10 keskmise suurusega kartulit
400 g räimefileesid (700 g räimi)
ürdisoola
tüümiani, basiilikut või punet
või nende asemel tilli
2 muna
4 dl piima
1 dl ürdisoola

Raputa räimefileedele ürdisoola. Kata rasvaga määritud ahjuvormi põhi poole kogusega kooritud ja viilutatud kartulitest. Lao kartulite peale kiht räimefileesid, raputa nende peale soovikohaseid kuivi ürte, kata ülejäänud fileedega ja need omakorda kartuliviiludega. Kalla vorm üle munapiimaga, raputa lõpuks pinnale veel veidi ürdisoola või kuivi ürte. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 70-80 minutit ehk kuni kartulid on läbi küpsenud.

Küpsebanaanid

4 banaani
2 sl sidrunimahla
veidi jahvatatud ingverit
1 dl 35% rõõska koort
2-3 dl kohupiimapastat
1 sl suhkrut
1 dl moosi

Lõika banaanid koos koorega pikuti pooleks, pintselda lõikepind sidrunimahlaga ning raputa peale raasuke ingveripulbrit. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Vahusta koor suhkruga, sega kokku kohupiima ja moosiga, serveeri kuumade banaanide juurde.

Head isu!

Allikas: Anne, 12/1997