Jaapan — Miso supp
Miso supp on tõeline jaapani köögi pärl. Mõnusa merelise maitse annab supile nori ehk kuivatatud merevetikad.
Supi tegemiseks läheb vaja:
- 40 g nuudleid
- 3 spl vegan misopastat (nt Umami poest)
- 1 l vett
- 1 spl kuivatatud merevetikaid
- 100 g pehmet tofut
- 60 g rohelist sibulat
Küpseta nuudlid pakendil näidatud juhendite järgi, nõruta ja jäta ootele. Aja potis vesi keema, lisa vetikad ja keeda keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Vispelda väikeses kausis misopasta ja natuke kuuma vett. Lisa tofukuubikud, roheline sibul ja sega uuesti. Keeda veel kuni 5 minutit. Võta supp kuumalt, lisa misopasta ja sega läbi.
Retsept: Simple vegan blog
India — 15 minuti kikerhernekarri
Karri on indiapärane roog, mis sisaldab enamasti kaunvilju, vürtsikaid maiteaineid ja kookospiima. Serveerida soovitame riisi või nuudlitega.
Vaja läheb:
- 1 spl toiduõli
- 300 g konservkikerherneid — loputatud ja nõrutatud
- 0,33 tl soola
- 0,75 tl garam masala maitseainet
- 0,75 tl jahvatatud ingverit
- 315 g tomatipastat
- 75 g täisrasvast kookospiima
- kaunistuseks soovi korral hakitud koriandrit
Aja keskmisel kuni kõrgel kuumusel suures potis õli kuumaks. Lisa kikerherned, sool, garam masala ja ingver. Lase kikerhernestel 3-4 minutit küpseda, sega jooksvalt, et kõrbema ei läheks. Keera kuumus madalaks, lisa tomatipasta ja kookospiim. Lase podiseda umbes 5 minutit, lisa oma maitse järgi veel soola, vürtse, kookospiima jne. Serveerige riisi kõrvale ja raputage soovi korral peale hakitud koriandrit
Retsept: Elephantastic Vegan
Hispaania — pisto pajaroog
Pisto on klassikaline pajaroog hispaania köögist. Pistot soovitame serveerida tofust või kikerhernejahust tehtud “munapudruga”.
Vaja läheb:
- 1 kartul
- 1 suvikõrvits
- oliiviõli
- 4 küüslauguküünt
- 1 sibul
- 1 roheline paprika
- 1 punane paprika
- natuke soola maitsestamiseks
- 250 g tomatipastat
Koori kartul, tükelda kartul ja suvikõrvits väikesteks tükkideks. Auruta või keeda kartulit ja suvikõrvitsat umbes 15 minutit. Haki ülejäänud köögiviljad, kuumuta pannil õli ja prae hakitud köögivilju 5-10 minutit, lisa maitsestamiseks soola. Lisa pannile kartul, suvikõrvits ja tomatipasta. Lase podiseda ca 10 minutit keskmisel kuumusel.