Rukkileib õunte ja vaarika desserkastmega

Vaja läheb:

  • tahket rukkileiba või riivleiba
  • võid
  • õunakompotti või õunapüreed
  • vaarikaid või vaarika dessertkastet


Vajaduse korral riivi leib, siis prae võis kergelt kuldseks. Pane magustoidukaussi kihiti riivleiba, õunakompotti või -püreed ja vaarikadesserti või vaarikaid. Söö piima või rõõsa koorega.

Taluneiu looriga

Vaja läheb:

  • tahket rukkileiba või riivleiba
  • võid
  • suhkrut
  • vahukoort
  • riivitud või hakitud šokolaadi


Vajaduse korral riivi leib, siis prae võis kergelt kuldseks, lõpus lisa ka suhkrut. Jahuta, siis tõsta koos vahukoorega kihiti pokaalidesse. Kõige peale pane vahukoort ning riivitud šokolaadi või kasuta šokolaadi dessertkastet.

Rukkileib hapukoorega

Vaja läheb:

  • tahket rukkileiba või riivleiba
  • võid
  • suhkrut
  • kaneeli
  • 30% hapukoort
  • murakakompotti või muid marju


Vajaduse korral riivi leib, siis prae võis kergelt kuldseks, lõpus lisa ka suhkrut ja kaneeli. Lase jahtuda. Tõsta magustoidupokaalidesse.

Klopi hapukoor kergelt vahule, siis tõsta riivleivale. Kaunista näiteks murakakompotiga.

Loe kolmandat, leivapudi retsepti portaalist Kodus.ee.

Retseptide autor ja toitude valmistaja on Pille Petersoo. Retroretseptid on inspireeritud Linda Petti 1987. a ilmunud raamatust „Toite tahkest leivast ja saiastˮ.