RETSEPTIVÕISTLUS on lõppenud: vaata, kes võitis kolmekäigulise õhtusöögi CRU restoranis!

 (3)
Retseptid!
Eesti tippkokk esitleb esmakordselt "kokkade olümpia" võistlustööd
Pilt on illustreerivFoto: Tanel Meos

Naistekas korraldas koostöös CRU restoraniga auhinnamängu, milles loosisime välja kolmekäigulise õhtusöögi koos tervitustega peakokalt. Retsepte tuli palju, tublimad saatsid isegi terve menüü. Kahjuks kõike avaldada ei jõudnud, kuid siiski saadame omaltpoolt tänusõnad kõigile osalejatele.

Võitjaks osutus loosi tahtel Liisi, kes saatis Naistekale oma pere lemmiku karrikana retsepti. Palju õnne, sinuga võetakse auhinna kättesaamise osas lähiajal ühendust!

Veel retsepte:

Heily retsept: ahjulõhe — midagi väga maitsvat ja lihtsat

1 jahutatud lõhe (~1,7 kg)
1 pudel Sweet Chilli Sauce (700 ml)
meresool, must pipar

Kala puhastada ja fileerida. Samal ajal ahi soojenema. Laotan kala pannile ning teen noaga parajate portsjonide kaupa sisselõiked. Jahvatan peale meresoola ja pipart ning valan üle tsillikastmega. Seejärel ahju: 200 kraadi juures umbes 25 minutiks. Aeg oleneb ahju funktsioonidest. Minul on tavaline vana elektriahi. Meie perele meeldib ahjukala süüa koos riisi ja värske salatiga. Sama retsepti olen kasutanud asendades lõhe forelliga ja samuti sai maitsev.

Aini retsept: praetud lest sellerimekise kartulipüree, lehterkukeseene ja Peipsiveere sibulaga

Seotud lood:

Koostis- ja maitseained

1 roogitud lest
50 gr lehterkukeseeni
1 peipsi sibul
4-5 kartulit
võid
piima
kuivatatud lehtsellerit
sidrun
jahu
soola pipart
aed harakputke

Keeda kartulid ja hõõru need läbi sõela. Lisa piima ja veidi võid ning maitsesta soolaga. Hõõru peopesade vahel kuivatatud lehtsellerit ja sega püreesse (niipalju, et maitse oleks tunda, kuid ei domineeriks)

Panneeri lest jahus ja prae.

Prae kiirelt kuumal pannil lehterkukeseened ja Peipsiveere sibula rattad. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri sidrunisektoriga ja puista praele aed harakputke rohelist.

Merilini retsept: õlles röstitud kana

2 suurt kanakoiba või 4 kanakoiva tükki
klaas heledat nisuõlut (ale, mitte laager)
üks sibul, lõigata pooleks ja õhukesteks viiludeks
2 küüslauguküünt
supilusikas seemnetega sinepit
supilusikas mett
oks rosmariini
salveileht
sool, pipar

Maitsestan kana soolaga ning panen külmale pannile, mille asetan kuumale pliidile (et saada veidi kanarasva maitset aluseks). Seejärel pruunistan kananaha ning võtan tükid pannilt. Seejärel lisan pannile veidi õli ning sibulad, mille pruunistan pehmeks minemiseni. Lisan sellele maitseained ning peeneks hakitud küüslaugu. Kui sibulad ja küüslaugud on pehmed, lisan pannile kanad, õlle, sinepi ja mee. Lasen alkoholil välja keeda ning panen kogu panni ahju 180 kraadi juurde, kus küpsetan kana umbes 45 minutit. Tähtis on saavutada mõnus, veidi kleepuv kaste ning krõbe kananahk, koos mahlase lihaga. Kindlasti kasutan alati kondiga kanatükki.

Soovi korral lisan kanale ka porgandeid.
Kana kõrvale on hea pakkuda näiteks läätsesid.

Lugeja retsept: moodne versioon ajatust klassikast — vürtsikilu trühvlid mädarõika kastmega

Lugeja lemmik kalaretsept: koha lihtsas ja särtsakas tekiilamarinaadis

Lugeja parim kanaretsept: täidetud kana koorese salatiga — lausa nii hõrk, et viib keele alla!

Lugeja retsept: maitsev kala, mis sobib nii võileibade peale kui ka kartulite kõrvale