SALATINÄDAL: Tomati-mozzarellasalat egiptuse dukkahiga

 (1)
SALATINÄDAL: Tomati-<em>mozzarella</em>salat egiptuse <em>dukkah</em>iga
Erakogu

ESMASPÄEV:Poe- ja turulettidel ning peenral on praegu ohtralt värsket kraami, ja mis on mõnusam suvetoit kui värske salat. Kel soovi, võib ka liha kõrvale haugata. Selle nädala jooksul avaldame 5 mõnusat salatiretsepti. Kogused kahele. Häid maitseelamusi!

Tomati-mozzarellasalat egiptuse dukkahiga

  • 50 g põld-võõrkapsast ehk rukolat
  • 125 g pühvlipiimamozzarellat
  • 200 g paprikakujulisi või tavalisi kirsstomateid
  • 2 spl extra virgin oliiviõli
  • 1 spl egiptuse dukkahit
  • 1 spl palsamiäädikat
  • purustatud musta pipart

Näpista taldrikutesse põld-võõrkapsast (umbes 5 cm pikkused ribad). Lõika kirsstomatid pooleks ja aseta “rohelisele padjale”. Mozzarella lõika viiludeks ja aseta tomatite kõrvale. Raputa peale egiptuse dukkahit. Maitsesta oliiviõli, palsamiäädika ja musta pipraga. Tõeliselt hõrk salat 5 minutiga.

* Egiptuse dukkah on põhja-aafrikapärane segu, mis sisadab jahvatatud sarapuupähkleid ja mandleid, seesamiseemneid, koriandrit, vürtsköömneid, soola ja suhkrut.

Suupiste-idee: kasta värske sai extra virgin oliiviõli ja seejärel dukkahi sisse.


Bookmark and Share