17.08.2009, 05:31
SALATINÄDAL: Tomati- mozzarella salat egiptuse dukkah iga
FOTO:
ESMASPÄEV:Poe- ja turulettidel ning peenral on praegu ohtralt värsket kraami, ja mis on mõnusam suvetoit kui värske salat. Kel soovi, võib ka liha kõrvale haugata. Selle nädala jooksul avaldame 5 mõnusat salatiretsepti. Kogused kahele. Häid maitseelamusi!
Tomati-mozzarellasalat egiptuse dukkahiga
- 50 g põld-võõrkapsast ehk rukolat
- 125 g pühvlipiimamozzarellat
- 200 g paprikakujulisi või tavalisi kirsstomateid
- 2 spl extra virgin oliiviõli
- 1 spl egiptuse dukkahit
- 1 spl palsamiäädikat
- purustatud musta pipart
Näpista taldrikutesse põld-võõrkapsast (umbes 5 cm pikkused ribad). Lõika kirsstomatid pooleks ja aseta “rohelisele padjale”. Mozzarella lõika viiludeks ja aseta tomatite kõrvale. Raputa peale egiptuse dukkahit. Maitsesta oliiviõli, palsamiäädika ja musta pipraga. Tõeliselt hõrk salat 5 minutiga.
* Egiptuse dukkah on põhja-aafrikapärane segu, mis sisadab jahvatatud sarapuupähkleid ja mandleid, seesamiseemneid, koriandrit, vürtsköömneid, soola ja suhkrut.
Suupiste-idee: kasta värske sai extra virgin oliiviõli ja seejärel dukkahi sisse.