SALATINÄDAL: Tuunikalasalat tomatite ja praetud aedubadega

 (4)
SALATINÄDAL: Tuunikalasalat tomatite ja praetud aedubadega
Erakogu

TEISIPÄEV: Poe- ja turulettidel ning peenral on praegu ohtralt värsket kraami, ja mis on mõnusam suvetoit kui värske salat. Kel soovi, võib ka liha kõrvale haugata. Selle nädala jooksul avaldame 5 mõnusat salatiretsepti. Kogused kahele. Häid maitseelamusi!

200 g värskeid aedubasid
250 g kirsstomateid
1 tuunikalakonserv (suured tükid vees)
4 vutimuna või 2 kanamuna
1 dl riivitud parmesani
20 kapparit
2 spl õli (praadimiseks)
2 spl extra virgin oliiviõli (salatile)
soola, purustatud musta pipart

Pese oad, eemalda otsad ja lõika pooleks (umbes 5 cm tükkideks). Prae õlis kuldpruuniks, maitsesta soola ja pipraga. Keeda vuti- või kanamunad sobivalt kõvaks.
Aseta oad taldrikutele. Peale pane pooleks lõigatud kirsstomatid, munad, tuunikalatükid.
Maitsesta oliiviõliga.
Riivi peale parmesani.
Serveeri kohe (kuni oad on veel soojad).
Kõrvale hammusta värsket ciabatta't.


Bookmark and Share