1. Õnnestunud toidu eelduseks on korralikud töövahendid. Terav kokanuga ja korralik suur lõikelaud — alusta esmalt sellest!

2. Tooraine puhul on paar lihtsat eeldust — värskus ja kvaliteet.

3. Sool ja pipar on põhimaitseained ning need olgu korraliku kvaliteediga. Soolal ja soolal võib olla väga suur vahe, mis mõjutab ka toidu lõppmaitset. Pipar on parim värskelt jahvatatuna.

4. Halva tujuga pole mõtet süüa tegema hakata. Toit on tundlik teema.

5. Ära aja näpuga retseptis järge, vaid proovi ka ise fantaseerida ja põnevaid koosluseid tekitada. Toit olgu toiduvalmistaja nägu!

6. Katseta ka koduköögis valmistada mõnd head klassikalist retsepti. Keeda hea puljong ise algusest lõpuni, valmista mõni kuulus kaste või proovi mõnd muud ajatut klassikut. Kindlasti kasuta võimalikult vähe poolfabrikaate, see ei ole sugugi nii keeruline, kui alguses tunduda võib.

7. Sügavkülmutatud toitu sulata tavalises külmkapis ja pika aja jooksul (nt ööpäeva jooksul). Nii säilib tooraine mahlasus. Kiirel sulatamisel kipub toit kuivaks ja tuimaks muutuma.

Retseptivõistlus

Naistekas korraldab koostöös CRU restoraniga välja retseptivõistluse! Saada meile oma parim kana- või kalaretsept ja võida kolmekäiguline õhtusöök kahele koos tervituste ja selgitustega peakokalt CRUs.


Foto: CRU Facebook

Retsepte ootame aadressil naistekas@delfi.ee kuni 25. jaanuarini. Kirjuta märksõnaks kindlasti RETSEPTIVÕISTLUS! Võitja kuulutame välja 26. jaanuaril.

Edukat kokkamist!