Eelvõistluste alusel pääses “Aasta kokk 2005” lõppvõistlusele seitse finalisti. Lõppvoorus tuli osavõtjatel viie tunni jooksul valmistada kuus portsionit á la carte eelrooga (põhitooraine pardifilee, pardimaks), pearooga (põhitooraine terve tursk) ja desserti (põhitooraine tume shokolaad).
Väga pingelist võistlust hindas kõrgetasemeline rahvusvaheline kohtunike kogu koosseisus: rahvusvahelise kategooria kohtunik Jorma Haranen Soomest, põhjamaade regiooni kohtunik Svend Agne Nielsen, Electrolux Soome manager Jarmo Huuhtanen, Aasta kokk 2004 Dmitri Bannikov, Erik Dreibants Lätist ning Kalvi mõisa peakokk Vello Kiviberg.
Aasta kokk valiti Tallinna Toidumessi raames juba 11. korda. Toidumess on oma ala professionaalide kohtumispaik, kus osaleb üle 150 ettevõtja Eestist ja välismaalt.