Selgus parim hõõgvein ja jõulusöök

 (3)
saaremaa jõuluvorstid

Eesti parimad lihatooted jõuluks on Saaremaa Jõuluvorstid (pühadenauding), Rannarootsi ahju-vorstikesed astelpaju püreega, Rakvere verikäkk juustuga, Talleggi kanasült, Rakvere pidupasteet, Talleggi ahjukana õunte ja ploomidega ning Lihameistri talle toorsuitsu seljafilee.

Lisaks lihatoodetele valisid Tallinna Toidumessi külastajad kolme messipäeva jooksul pimetesti käigus ka Eesti parimad jõulu-pagaritooted ning hõõgveini.

Parimateks pagaritoodeteks osutusid Eesti Pagari puuviljaleib, Vahvlivabriku piparkook glasuuriga ja Eesti Pagari jõhvikaunelm.

Parimaks alkoholiga hõõgveiniks kuulutati Dunkri kirsimaitseline hõõgvein.

Konkursil võistlesid 41 liha-, 7 pagaritoodet ja 6 erinevat hõõgveini.

Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel ja lõhna, maitse, sisu või konsistentsi ning välimuse põhjal.

Hindajale esitati korraga kõik samasse kategooriasse kuuluvad tooted ja paluti avaldada omapoolne arvamus hindamislehel. Lihatooteid hindas 1025, pagaritooteid 495 ja hõõgveini 200 Toidumessi külastajat.

Parima Jõulutoote konkursi korraldajateks olid Profexpo OÜ ja AHOI-esitlusted.