01.10.2010, 15:45
Sinepine lillkapsa-juustuvorm
neljale
1 suur lillkapsapea
2 dl vahukoort
2 sl teralist sinepit
150 g riivitud juustu
soola ja musta pipart
hakitud maitserohelist
Lõika lillkapsas õisikuteks. Pane soolaga maitsestatud keeva vette ning keeda 7-10 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Nõruta hoolega, tõsta ühekordse kihina ahjuvormi.
Sega väikeses kausis rõõsk koor, sinep ja enamus juustust, maitsesta soola-pipraga. Kui soovid, võid lisada hakitud maitserohelist (nt tilli). Kalla saadud segu vormi ning puista peale ülejäänud juust.
Küpseta 200-kraadises ahjus kümmekond minutit, kuni juustukate on kuldne.
VIHJE: Lihtsalt valmistatav aedviljaroog, millele sinep lisab veidi särtsakust. Serveeri omaette vegetaarroana või ahjuprae/kanaliha lisandina.