Suvikõrvitsa-kukeseenekaste pastale
400 g penne või fusilli makarone
keetmiseks vett ja soola
400 g kukeseeni
1 suvikõrvits
1 porru
1 küüslauguküüs
1 sl võid
2 dl kohvikoort
150-200 g ürtide või küüslauguga toorjuustu
värsket basiilikut
soola ja musta pipart
Puhasta kukeseened ja tükelda väiksemaks. Haki küüslauk, lõika porru pikuti pooleks ja seejärel viiludeks. Lõika suvikõrvits pikuti neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Pane kukeseened kuumale pannile ja kuumuta, kuni vedelik on aurustunud.
Lisa või ning tükeldatud küüslauk, porru ja suvikõrvits. Maitsesta kergelt soolaga ja prae kõik ained läbi.
Lisa toorjuust ja rõõsk koor ning kuumuta, kuni juust on sulanud.
Lisa basiilik, maitsesta soola-pipraga.
Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta.
Sega suures kausis kukeseene-suvikõrvitsakaste ja keedetud makaronid ning serveeri kohe.