Kuumuta suurel pannil õli. Lisa jämedalt riivitud suvikõrvits, hakitud küüslauk ja tšillihelbed, maitsesta soolaga. Prae aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel, kuni suvikõrvits pehmeneb. Võta pann tulelt, sega suvikõrvits ricotta kohupiimaga, sega juurde hakitud basiilik ja riivitud juust, maitsesta soola-pipraga.

Võta väiksem ahjuvorm (umbes 25x35 cm) ning laota vormi põhja kolmandik suvikõrvitsasegust. Sellele määri veerand tomatikastmest ning kolm lasanjeplaati. Korda. Pealmise lasanjeplaadikihi peale laota ülejäänud suvikõrvitsasegu ning alles jäänud (ehk siis pool) tomatikastmest.

Riivi peale veel juustu.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni roog on läbi küpsenud ja kohati “mulksub”. Lase enne serveerimist veidi jahtuda - siis on lasanjet kergem portsjoniteks lõigata.

VIHJE: Mina kasutasin Barilla Napoletana-tomatikastet ja Barilla lasanjeplaate (need küpsevad kiiresti läbi ega vaja eelküpsetamist).