Täidetud paprikad seentega
4 väiksemat paprikat
1-2 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
1-2 hakitud küüslauguküünt
200 g puhastatud ja tükeldatud šampinjone või muid mahedamaitselisi seeni
150 g värskeid spinatilehti
1 tl tšillihelbeid
2 dl rõõska koort
soola ja musta pipart
Lõika paprikad pikuti pooleks ja puhasta seemnetest. Pane kaussi, kalla peale keev vesi ning lase 5 minutit seista. Kurna hoolega ja aseta õliga piserdatud ahjuvormi, lõikepind ülal. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ja prae tasasel kuumusel umbes 7-8 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. Lisa tükeldatud seened ja kuumuta, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud.
Lisa näpuotsatäis tšillihelbeid, lisa pestud, nõrutatud ja tükeldatud spinat ja kuumuta, kuni spinat “närtsib”. Lisa rõõskkoor, kuumuta kergelt läbi. Maitsesta täidis soola-pipraga ja tõsta paprikapoolikutele. Jaota täidis paprikatele ja küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.