Porgandi-bataadi pihviga, tomati ja idudega toitev juurika täistera palaleivake

Kogus: 4-le

Vaja läheb:

  • 4 Fazeri Juurika täistera palaleiba kikerherne ja porgandiga
  • 4 sl taimset majoneesi
  • Frillice salatit
  • 4 porgandi-bataadipihvi
  • 2 tomatit, viilutatuna
  • 1 punane sibul, ratastena
  • idusid
  • serveerimiseks vürtsikat adžika vm meelepärast kastet

Porgandi-bataadipihvid:

  • 2 dl punaseid läätsesid
  • 1 porgand, koorituna
  • ½ bataati, koorituna
  • 2 küüslauguküünt, koorimata
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 muna (jäta ära, kui soovid vegan versiooni ja lisa veidi rohkem kikerhernejahu või munaasendajat)
  • 2-3 sl kikerhernejahu
  • oliiviõli
  • soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine:

Valmista esmalt porgandi-bataadi ja läätsepihvid. Selleks keeda läätsed soolvees pehmeks ning seejärel jahuta. Tükelda bataat ja porgand, piserda oliiviõliga ning puista peale veidi soola, lisa koorimata küüslauk ning küpseta ahjus 200 kraadi juures pehmeks. Riivi või töötle purustajas küpsetatud bataat, porgand ja koortest välja surutud küüslauk ühtlaseks massiks. Sega läätsed porgandi, bataadi ja küüslauguga, lisa kikerhernejahu, muna ja vürtsköömned. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi ümarad pihvid ning tõsta õlitatud ahjuplaadile. Piserda pihve õliga ka pealt. Küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit, kuni pihvid on kergelt kuldsed.

Palaleivakeste jaoks tõsta leiva alumisele poolele taimset majoneesi. Sinna peale säti Frillice salat, millele aseta porgandi-bataadipihv. Sinna peale tõsta tomativiilud, sibularattad ja idud. Soovi korral lisa ka veidi särtsakat adžikat või serveeri seda palaleibadele lisaks. Tõsta peale leiva pealmine pool ja serveeri kohe.