Tainas:

• 25 g presspärmi
• 100 g toasooja piima
• 1 muna
• 0,25 tl soola
• 60 g suhkrut
• 1 tl vanilliinsuhkrut
• 350 g nisujahu
• 100 g võid

Valmistamine:
Taigna valmistamiseks hõõru pärm vähese piimaga vedelaks ja lisa ülejäänud piim. Lisa toasoe muna, sool, suhkur, vanilliinsuhkur. Sõelu jahu eraldi kaussi ning lisa vähehaaval ¾ jahukogusest valmistatud massile. Sõtku ühtlaseks massiks ja lisa väikeste tükkidena toasoe või. Sõtkumisel lisa vajadusel järk-järgult ülejäänud jahu nii, et tainas oleks elastne ning lööks käte ja kausi küljest lahti (osa jahust võib alles jääda). Kata tainakauss rätikuga, tõsta sooja kohta ja lase mahult kahekordseks kerkida (u 1 tund).
Kerkimise ajal valmista täidis ja puru.

Täidis:

• 30 g sulavõid
• 400 g kohupiimapastat
• 2 muna
• 30 g suhkrut
• 2 tl kartulijahu
• 120 g kirsimoosi (või mõnda muud hapukat moosi)

Puru:

• 30 g jahu
• 30 g võid
• 30 g suhkrut

Valmistamine:
Selleks vahusta toasoojad munad suhkruga. Vahustatud massile lisada kohupiim ja kartulijahu ning segada ühtlaseks. Puru valmistamiseks on vaja jahedaid tooraineid. Kõik komponendid (jahu, või, suhkur) segada (soovitavalt käte abiga) nii kiiresti kui võimalik, et moodustuks purutaoline mass.

Kui taigen kerkinud, kaabi tainas kausist välja jahuga kaetud lauale ja jaota kaheks. Mõlemad tükid rulli pikliku kujuga nelinurkseteks tükkideks. Sulata või ning kata ühtlaselt mõlemad taignatükid. Jaga kohupiimatäidis mõlemale taignatükile ning lõpuks lisa mõned piklikud moositriibud. Keera taignatükid rulli ja põimi 4-haruline kringel.

Pane küpsetuspaberiga kaetud paberile ja raputa üle puruga.

Küpseta ahjus 175 kraadi juures 40–45 minutit.

HEAD ISU!