Lihtsale hernepüreesupile on maitseks lisatud basiilikupestot ning peale tõstetud krõbedaks praetud kalapulgad.

NIPP: Supp on maitsev ka kalapulkadeta — ent need meelitavad ka lapsed hernepüreesuppi sööma!

Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Pane herned, kartulikuubikud ja köögiviljapuljong potti. Kuumuta keemiseni ja hauta umbes 10-15 minutit, kuni kartul on pehme.
Prae samal ajal kalapulgad krõbedaks. Lõika kuubikuteks ja hoia soojas.
Tõsta kolmandik hernestest ja kartulikuubikutest vahukulbiga kõrvale. Püreesta ülejäänud supp ühtlaseks, siis sega juurde kõrvalepandud herned-kartulid ning pesto.
Kuumuta supp läbi, jaota supikaussidesse ja tõsta peale kalapulgakrutoonid.
Kaunistuseks sobib basiilikuleht.