Neljale kuni viiele

Valmistusaeg: 30 minutit

3–4 eurot

Üks hea kaste, mis sisaldab rohkelt tervislikke köögivilju ja vahvaid minifrikadelle ning maitseb koos makaronidega hästi ka lastele. Kiirelt valmiv roog argipäevaseks õhtusöögiks!

1 sibul

2 porgandit

1 paprika

1–2 marineeritud kurki

2 väiksemat toorest peeti

õli praadimiseks

1 sl jahu

4 dl vett

350 g külmutatud minifrikadelle

2 tl Vahemere ürdisegu

100 g sulatatud juustu

0,5 tl soola

pipart

Puhasta ja haki sibul, koori porgandid ja lõika õhukesteks viiludeks. Tükelda paprika, viiluta marineeritud kurgid ja riivi peet jämedalt. Kuumuta potis õli ja pruunista selles sibulat, porgandit ja paprikat. Sega hulka riivitud peet ja hauta segu kaane all 5 minutit. Lõpuks lisa kurgiviilud.

Sega jahu külma veega ning vala köögiviljasegule, lisa nüüd frikadellid ja ürdisegu ning hauta kastet kaane all veel umbes 10 minutit. Kõige lõpuks lisa lusika haaval kastmesse sulatatud juust ning maitsesta vajadusel vähese soola ja pipraga. Serveeri kuuma kastet koos vahepeal pehmeks keedetud pastaga.