Tervislikud retseptid: porgandi-juurselleri supp ja porgandi-ingveri õunamahl


Tervislikud retseptid: porgandi-juurselleri supp ja porgandi-ingveri õunamahl
Ragne Värk

Tervise Arengu Instituut alustas tänasest taas üle-eestilist teavitust „Sööme ära!“, mis tuletab inimestele meelde, et tervise toetamiseks on vajalik süüa päevas vähemalt viis portsjonit ehk peotäit puu- ja köögivilju. Käesolev nädal on pühendatud porgandile. Vaata retsepte ja restoranide eripakkumisi porganditoitudele siit: http://www.toitumine.ee/kampaania/soomeara/

MAMO porgandi-õunamahl ingveriga

See värskendav jook, mida Mamoski pakutakse, valmib kiirelt ja lihtsalt.

Vaja läheb:

2 keskmist punast õuna
2 pirakat või 3-4 keskmist porgandit
vastavalt maitsele ingverit

Valmistamine

Surista kõik läbi mahlapressi.
Ingver pista kindlasti õunte vahele, et maitse kätte saada.


Porgandi-juurselleri supp
Autor: toidublogija Ragne Värk

Vaja läheb:

1 l vett
400 g porgandit (kooritud kogus)
400 g juursellerist (kooritud kogus)
2 küüslauguküünt
soola, musta pipart
piima
näkileiba või krõbedaks röstitud leivakuubikuid

Valmistamine

Pane viiludeks lõigatud porgandid, juurseller ja küüslauguküüned soolaga maitsestatud vette keema. Kui juurviljad on pehmed, püreesta supp saumikseriga. Lisa segades sisse piim. Lisa piima niipalju, et saad endale meelepärase paksusega supi. Kuumuta suppi veidi ning seejärel maitsesta lõplikult. Serveeri supile pandud leivakuubikute või näkileivaga.