• Kõige parem on osta värske liha ja see kohe valmistada. Kui perel on kombeks osta pikema perioodi toiduvaru korraga ja säilitada liha sügavkülmas, siis soovitaks osta tööstuslikult külmutatud toorainet. Koduses sügavkülmikus külmub liha liiga järsku, lihakiudude vahele tekivad jääkristallid ja liha sulatamisel sulavad välja ka liha mahlad. Tööstuslik külmutamine toimub teisel meetodil, mitte nii kiiresti.

  • Valmistades toitu sügavkülmutatud lihast, peaks seda sulatama külmkapis ja suuremad tükid lausa 24 tundi enne sügavkülmast tavalisse külmikusse ümber tõstma. Vastasel juhul jääb liha tuim ja sitke.

  • Köögi- ja juurviljade valmistamisel tuleks eelistada aurutamist. Näiteks 100 kraadi juures keetmisel kaovad kasulikud ained ja vitamiinid. Aurutamisel säilivad nii vitamiinid kui ka köögivilja ilus värv. Toiduvalmistamisel peaks köögiviljad jääma pisut krõmpsuks, siis nad on maitsvamad ja kasulikumad.

  • Ka kala on hea aurutada, sest kalaliha on õrn ja kiirelt ahjus küpsetades on seda lihtne ära kuivatada. Kalaliha võib valmistada ka lihtsalt keevasse ürdivõisse pannes, seejärel tuleks toit kohe tulelt võtta ja 15-30 minutiks kuuma võisse seisma jätta — niimoodi jääb kala äärmiselt mahlane ja hõrk.

  • Aurutamiseks sobivad nii spetsiaalsed kodumasinad kui ka bambusaurutid ja aurupotid.

  • Lihale soovitaks samuti pikka madalamal temperatuuril kuumutust — 70-85 kraadi oleks vahemik, mis on liha küpsemiseks parim. Olenevalt lihatükist peaks liha sel juhul ahjus 4-12 tundi olema. Peale tööd kiirelt perele süüa tehes ei ole kahjuks kunagi võimalik arvestada… Samas, kui köögitehnika on usaldusväärne, jääb võimalus liha hommikul ahju panna ning õhtul koju jõudes saab kohe toitu nautima asuda.

  • Kui aga ikkagi praadida, siis parimad on taimsed väherafineeritud õlid — oliiviõli, pähkliõli jms. Samuti on kasulikum medium küpsetus kui well done.

  • Hakkliha õige kuumutus oleks 6-12 tundi, et kogu rasv välja tuleks. Nii õpetatakse Itaalia köögis, näiteks Bolognese kastme valmistamisel. Tervislik hakkliha alternatiiv on kasutada näiteks Santa Maria Taimset Taco täidist, mis on valmistatud sojavalgust — see näeb välja ja maitseb nagu hakkliha, aga on tunduvalt tervislikum ja lahjem.

  • Jahukastmetest on kasulikumad erinevate ürtide või pipardega maitsestatud naturaalsed õli- ja äädikakastmed.

  • Pasta puhul võib öelda, et kui see on üleküpsenud, siis on seda ka raskem seedida. Pastat ei pea praadima, võib kurnatud pasta kohe taldrikule serveerida, piserdada natuke oliivõliga ning jahvatada peale musta pipart.

  • Riisi puhul võib kasutada riisiaurutit ning kindlasti võiks võimalusel kasutada tervislikumat pruuni riisi.

  • Tomatit ja paprikat võiks toiduvalmistamisel koorida. Naha alla võivad koguneda pestitsiidid, samuti on koore all rohkem allergeene. Tee nii: pane tomat kaussi, lõika koorele ristikujuline sälk ja kalla peale keev vesi. Kui on näha, et nahk hakkab lahti minema, võta tomat välja, tõmba nahk ära ja loputa korraks külma veega, et peatada edasist küpsemist.

  • Paprika koorimiseks rösti seda elaval tulel, grillil või kuival pannil mõlemalt poolt kuni paprika muutub tumedaks. Seejärel sule paprika õhukindlalt kilekotti ja jäta sinna hauduma u 15 minutiks — nii on paprika nahka kerge eemaldada.

  • Söömisel võiks arvestada, et kui just ei tegele raske füüsilise tööga, siis suuri portsjoneid süüa pole vaja. Piiri pidada aitab rahulik mälumine, sest nii tekib täiskõhutunne vähema toidukogusega ja samuti on see kasulik seedimisele.