Jahukastmetest on kasulikumad erinevate ürtide või pipardega maitsestatud naturaalsed õli- ja äädikakastmed.
Pasta puhul võib öelda, et kui see on üleküpsenud, siis on seda ka raskem seedida. Pastat ei pea praadima, võib kurnatud pasta kohe taldrikule serveerida, piserdada natuke oliivõliga ning jahvatada peale musta pipart.
Riisi puhul võib kasutada riisiaurutit ning kindlasti võiks võimalusel kasutada tervislikumat pruuni riisi.
Tomatit ja paprikat võiks toiduvalmistamisel koorida. Naha alla võivad koguneda pestitsiidid, samuti on koore all rohkem allergeene. Tee nii: pane tomat kaussi, lõika koorele ristikujuline sälk ja kalla peale keev vesi. Kui on näha, et nahk hakkab lahti minema, võta tomat välja, tõmba nahk ära ja loputa korraks külma veega, et peatada edasist küpsemist.
Paprika koorimiseks rösti seda elaval tulel, grillil või kuival pannil mõlemalt poolt kuni paprika muutub tumedaks. Seejärel sule paprika õhukindlalt kilekotti ja jäta sinna hauduma u 15 minutiks — nii on paprika nahka kerge eemaldada.
Söömisel võiks arvestada, et kui just ei tegele raske füüsilise tööga, siis suuri portsjoneid süüa pole vaja. Piiri pidada aitab rahulik mälumine, sest nii tekib täiskõhutunne vähema toidukogusega ja samuti on see kasulik seedimisele.