Too ploomid kompotiks ja tee porgandist püree

septembri II nädal
Too ploomid kompotiks ja tee porgandist püree
Foto: Ester Vaitmaa

PILLE SOOVITAB: Septembri keskel on laual endiselt hulgaliselt maitsvaid ja parimas küpsusastmes köögivilju, lisaks on valminud tervislikud arooniamarjad. Nädala magustoiduks on lihtne ja maitsev ploomikompott, mida võib serveerida hommikul koos jogurtiga või õhtul koos piimaga magustoiduks.

Apelsinilisandiga porgandisupp

Väheste komponentidega porgandipüreesupp. Kui kasutada porgandite praadimiseks õli, siis sobib supp ka veganitele. Kõrvale paku krõbedakoorelist täisterasaia.
LOE RETSEPTI SIIT!


Täidetud paprikad seentega

Mõnus vahepala sügisõhtuks, mis maitseb nii suurtele kui ka väikestele.
LOE RETSEPTI SIIT!



Argihommiku arooniaroosa keefirikokteil

Arooniad paistavad silma oma suure P-vitamiini ja joodi kontsentratsiooni poolest, marjad sisaldavad ka C-, A- ja vähesel määral B2-vitamiini. Siin on neid lisatud hommikuse keefirikokteili sisse.
LOE RETSEPTI SIIT!


Mõnus hilissuvine ploomikompott

Kerge hilissuvine magustoit küpsetest ploomidest. Sobib süüa nii piima kui ka vahukoorega, nii kohupiimakreemi kui ka hommikuse pudruga. Soovi korral võid koos ploomidega poti sisse panna ka peotäie mureleid.
LOE RETSEPTI SIIT!