Manna La Roosa peakoka Heimar Kuuskleri sõnul on tex-mex roogade valmistamise juures oluline lasta oma fantaasial vabalt lennata. “Ehk teisisõnu ei pea piinlikkust tundma, kui ise ei jõua või ei taha näiteks guacamole’t valmistada. Väga hästi sobib ka juba purgis valmis olev, millele saab alati lisada näiteks oma maitse järgi laimimahla, tšillit, küüslauku või koriandrit,” lisas Kuuskler.


Kanafileevardad guacamole-kastmes (neljale)

400 g kanafileed

1 pakk Santa Maria Faijta maitseainesegu

200 g purustatud Santa Maria Natcho Chipse (ümmargused maisikrõpsud)

1 purk Santa Maria Guacamole dipikastet

1 avokaado

1 laim ja selle mahl

8 spl oliiviõli

10 g värsket koriandrit

5-15 g värsket tšillit

Maitsesta kanafilee Faijta maitseaineseguga. Paneeri kanafileed purustatud nacho’des ja küpseta ahjus 200 kraadi juures kuldpruuniks. Võid kasutada ka fritüüri.

Kasuta kastme põhjaks Santa Maria Gucamole dipikastet, lisa sinna värsket avokaadot, riivitud laimikoort, värskelt pressitud laimimahla, tükeldatud tšillit ja värsket koriandrit. 


Maisipuder suitsupardi ja koriandriga (neljale)

50 g võid

100 g koort (35%)

500 g värsket maisi või maisikonservi

15 g värsket koriandrit

maitse järgi soola ja tšillit

100 g suitsupardifileed

2 spl Santa Maria Taco maitseainesegu

4 Santa Maria täisteratortiljat

Sulata potis või ja lisa mais ning kuumuta 5 minutit. Lisa koor ja veidi vett, seejärel hauta 15 minutit. Püreesta blenderiga ühtlaseks. Maitsesta soola, tšillipipra ja hakitud värske koriandriga.

Grilli kuumal pannil või grillil mõlemalt poolt mõni sekund täisteratortiljat, seejärel määri tortiljale maisipuder ja lisa tükeldatud koriandrit, tšillit, suitsupardifileed. Kõige peale raputa Taco maitseainesegu.

Lõhe ceviche (neljale)

300 g värsket lõhefileed

1 laim

15 g koriandrit

10 g tšillipipart

1 purk Santa Maria Cheddari juustu kastet

4 Santa Maria Mehhiko nisutortiljat

Tükelda värske lõhefilee väikesteks kuubikuteks, maitsesta laimimahla, koriandri, tšillipipra ja soolaga. Lase 10 minutit seista.

Määri kahe tortilja vahele Cheddari juustu kastet, küpseta ahjus nagu quesadilla’t. Serveeri lõhe ceviche’i kolmnurkadeks lõigatud ahjus küpsenud nisutortiljadel. 

Ahjus küpsetatud maisitaskud banaani ja šokolaadiga (neljale)

12 Santa Maria Taco Shells maisitaskut

4 banaani

50 g suhkrut

1 laimi mahl

tšillihelbeid

120 g tumedat Belgia šokolaadi (70%)

Tükelda käsitsi või purusta blenderis küpsed banaanid, lisa banaanipüreele veidi suhkrut, tükeldatud tumedat šokolaadi, värskelt pressitud laimimahla ja veidi tšillihelbeid. Tõsta banaanimass maisitaskutesse ja küpseta ahjus mõni minut 200 kraadi juures. Serveeri soojalt.