Pitsa juustupõhjal
Valmistusaeg 30 minutit

Kogused olenevad plaadi või vormi suurusest:

riivjuustu
purustatud tomateid või pitsakastet (vaata paki pealt süsivesikusisaldust)
prae- või suitsukanatükke
punase sibula rattaid
soolaseeni
peekonitükke
jalapenorattaid
paprikat
marineeritud kurgi kuubikuid
kõige peale veel üks pakk riivjuustu
pitsamaitseainet

Võta ahjuplaat või tordivorm, kata see küpsetuspaberiga ja pane peale nii palju riivjuustu, et põhi oleks kaetud. Raputa juustu peale pitsamaitseainet. Pane 200kraadisesse ahju seniks, kuni juust on ühtlaseks kihiks sulanud.

Võta juustupõhi ahjust välja ja tõsta sellele lusikaga õhuke kiht pitsakastet või purustatud tomateid. Seejärel pane peale meelepärane kate: kanatükid, peekon, sibul, oliivid, kurk, jalapenorattad, seened vms. Maitse jaoks on oluline lisada kindlasti just värskeid krõmpsuvaid lisandeid (sibul, paprika, kurk, tomat, seened vms), mitte valmistada oma pitsa ainult lihast ja juustust. Tõsta pitsa umbes 10 minutiks uuesti ahju, et pealmine kiht juustu ka ära sulaks.

Kõige paremini maitseb veidi jahtunult! Serveeri koos rukolalehtedega.

LCHF. Hea enesetunne rasvarikkast ja süsivesikuvaesest toidust.
Kadi Kõiv
148 lk, kõvad kaaned

Kui raamatu autor Kadi Kõiv hakkas järgima LCHF-toitumisviisi, kaotas ta esimese aastaga 33 kilo. Need kilod pole tagasi tulnud — uut kergemat kehakaalu hoiab Kadi erilise pingutuseta.

Raamatust leiad:

• 65 lihtsat, aga imehead retsepti terveks päevaks.
• Praktilisi nõuandeid.
• Vastused küsimustele, mis LCHFiga alustades tihti tekivad.