Üllata ennast ja külalisi maailma lihtsaima lõheterriiniga

 (1)
Lõhe-avokaado terriin
Lõhe-avokaado terriinFoto: Mark Raidpere/Oma Maitse

Jagan sinuga üht imelihtsalt retsepti, mida on kerge teha ja mis maitseb tavaliselt kõigile kalasõpradele. Tegemist on lõhe-avokaado terriiniga, mis toob külalistele alati helge naeratuse näole, kirjutab Publiku reporter oma blogis Stellarium.


Mida sa vajad?

õhukeselt lõigatud soolalõhefilee
2-3 küpset avokaadot
sidrunimahla
toorjuustu
tilli
määrimiseks õli
soola-pipart

Kuidas teha?

Lõheterriini tegemiseks vooderda muffinivorm kilega ja määri kile kergelt õliga. Seejärel vooderda õline pind nii, et see oleks lõhe või forelliga ühtlaselt kaetud. Tükelda avokaado, lisa pisut toorjuustu (minu lemmik on Farmi), maitsesta soola ja pipraga ning oma lemmikuima maitserohelisega. Sega. Tõsta lusikaga avokaado-juustusegu lõhevoodrisse nii palju kui mahub. Kui kalafilee otsad ripuvad üle ääre, siis keera need otsad juustu-avokaado täidise peale. Aseta roog vähemalt paariks tunniks külmikusse. Serveerimiseks kalla vorm tagurpidi taldrikule, eemalda kile ning lisa veidi maitserohelist ning soovi korral ka meelepärast kastet või sidrunimahla. Ideaalne roog, mida saab serveerida salatilehel.

Rohkem põnevaid (ilu)nõuandeid, lahedaid auhinnamänge ja hulgaliselt retsepte leiad Stellariumist!