Vaja läheb:
 

PÕHI:

1 pakk pitsapõhja pulber

4 spl majoneesi

250ml leiget vett

1 muna

KATE:

400g hakkliha

2 keskmist sibulat

5 šampinjoni

100g põdravorsti

100g oliive (panna tundejärgi, kas rohkem või vähem)

1 suur punane sibul

2 hapukurki

12 tl Farmi toorjuustu murulauguga

käputäis peterselli

200g riivitud juustu

100g riivitud moxarella juust

100g riivitud parmesani juust

MAITSEAINED

4spl SantaMaria teriyaki sauce

25ml Pearl River Bridge light sojakaste

3spl SantaMaria Wok sauce Sweer and Sour Ginger

1spl Santa Maria BBQ marinade Ginger

1 spl Ketšup

1tl tšilli

0,5tl valge pipar

0,5tl sool
 

VALMISTAMINE
 

Siin on igaühe võimalus teha enda käejärgi süüa, olen kirjutanud eelnevalt ülesse soovituslikud kogused, kuid teen alati süüa "tunde järgi," ilma retseptideta.

Põhja jaoks tuleb kõik eelnimetatud kokku segada. Pitsapõhja taigen jääb vedel, paksuselt üsna keefiri moodi, kuid pole põhjust muretseda. Valada anumasse ning see katta pealt toidukilega ja lasta umbes 20min kerkida.
Siis valada rasvainega( nt. kapis leiduv või) määritud ahjuplaadile.

Seejärel katta pitsapõhja taigen kattega, mida valmistatakse järgmiselt:
Praadida läbi hakkliha, sibulad, shampinjonid, põdravorst ning lisada sellele segule teriyaki, sojakaste, wok sauce, bbq marinaad, tšilli, valgepipar, sool ning piisavas koguses ketšupit, et kogu kupatus oleks justkui mõnusas kastmes.

Valminud segu lisada pitsapõhjale. Seejärel 12tl farmitoorjuustu üle kogu pitsapõhja, raputada peale tükeldatud väikesteks tükkideks hapukurk, lisada viilutatud punane sibul, ning pooleks lõigatud kivideta mustad oliivid.

Kes soovib, võib veidikene veel ketšupit peale lisada.

Nüüd pitsa ahju. 200 kraadi juures umbes 7-10min, oleneb ahjust. Kuna kate on valmis, siis peaks jälgima et põhi oleks enam-vähem valmis. Kui põhi on enam-vähem valmis, siis võtta pitsa korraks ahjust välja, lisada erinevad juustud ning petersell. Pitsa uuesti ahju, nii kauaks, et juust sulab mõnusalt peale ära! :)

Head maitseelamust!!!