Fotodel on näha, kuidas rafineeritud ja desodeeritud õli pumbatakse laevalt otse 330 meetri kaugusel asuvatesse mahutitesse.

Mahutitest liigub õli liinile, kus sellele lisatakse vajalikud komponendid ning kus see villitakse kohapeal valmistatud plastpudelitesse.

Tootmine on igal võimalikul astmel automatiseeritud, nii et kogu tehases töötab kokku vaid 18 inimest. Tehases toodetakse 30 000 tonni õli aastas.

Ettevõte toodab umbes 80 erinevat toodet ning on muu hulgas välja töötanud 50 erinevat privat labeli õlimarki Balti ja Venemaa kaubandusvõrkudele.

EBM Grupi õlidest läheb 80 protsenti ekspordiks, peamiselt Venemaale, Soome, Rootsi, Lätti ja Leetu.

Toiduõlisid valmistatakse erinevatest toormetest. Levinum maailmas on palmiõli. Teisel kohal on Põhja- ja Ladina-Ameerikas levinud sojaõli ning raps on alles kolmandal kohal. Seejärel tulevad päevalilleõli, maisi- ja oliiviõli.

"Ei saa öelda, et oliiviõli on kõige parem või et rapsi- või sojaõli on kõige halvem," ütles EBM Grupi juhatuse esimees Viktor Sbrodov. "Igas õlis on sellele omaseid kasulikke komponente."

Kõige rohkem inimorganismile kasulikke komponente sisaldab siiski oliiviõli. Kõige parema tulemuse organismile annab aga erinevates toitudes erinevate õlide kasutamine.

Toiduõlide tulevik seisnebki Sbrodovi sõnul selles, et luuakse toiduõlisid, mis sisaldaks võimalikult palju inimorganismile vajalikke mikroelemente.