Valmista rahvuskala — praetud räime!

 (23)
Valmista rahvuskala — praetud räime!
Corbis/Scanpix

Räimest sai Eesti rahvuskala 2007. aastal, veebruaris, sest nii valis 36% inimest, kes kalavalimisel osalesid. Kuid millal sõid või valmistasid praetud räimi sina? Või ehk jääb rahvuskala ostmata vaid seetõttu, et sa ei oska neist midagi valmistada. Nüüd õpid!

Tallinnas asuva Mõõkkala restorani vanemkokk Jelena Petkeviciute õpetab! Kuidas rooga valmistada, vaata videost. Ning kui suu vett jooksma hakkas, vaata ka retsept üle!

Retsept:

200 g räimefileed
1/2 muna
20 g jahu
40 g peekonit või suitsusinki
1 porgand
50 g hapukoort
pool värsket kurki
kaunistamiseks tilli
maitsestada soolaga

Serveerida kartulipüreega.