20.11.2013, 23:00
Valmistume jõuludeks: selle hooaja esimene piparkoogiretsept!
FOTO:
Alustame jõuluhooaega sel aastal hoopis teistsuguste piparkookidega!
Vaja läheb:
4 sl kaerahelbeid
4 sl sarapuupähkleid
4 sl sulatatud võid
4 sl pruuni suhkrut
1 tl Santa Maria piparkoogimaitseainet
120 g šokolaadi
100 g vahukomme
Kuumuta ahi 160 kraadini. Rösti sarapuupähklid, koori ja purusta. Sega omavahel kaerahelebed, pähklid, või, suhkur ja piparkoogimaitseaine. Tõsta saadud mass küpsetuspaberile rösti ahjus kuni kuld pruuni umb 6-10 min. Seejärel jaga võrdselt purkidesse röstitud kaerahelbe mass, šokolaad ja vahukommid ning küpseta ahjus 220 kraadi uures 3-5min kuni vahukommid muutuvad pealt pruunikaks.