Sealiha-köögivilja ahjupada

800 g seaaba
400 g kartulit
400 g porgandit
200 g juursellerit
200 g varssellerit
200 g punast sibulat
petserselli
Santa Maria suitsumaitselist grillkastet (bbq sauce sweet&smoky)
tüümiani
Santa Maria kivisoola (Rock salt)
Santa Maria Tellicherry pipart

Tükelda sealiha ja köögiviljad kuubikuteks. Sealiha sega kokku Santa Maria suitsumaitselise grillkastmega ja aseta ahjuvormi. Tükelda köögiviljad, maitsesta soola, pipra ja tüümianiga ning pane samuti ahjuvormi. Lisa ka natukene vett ning küpseta ahjus 180-200 kraadi juures 20-40 minutit, kuni liha ja köögiviljad on pehmed.
Serveerimisel sega juude peeneks hakitud petersell.

Šaslõkk i salatik

1 kg sea abaliha
2 sibulat
2 õuna
4 küüslaugu küünt
2 spl Santa Maria vahemere ürdisegu
3 spl Balsamico äädikat
Santa Maria suitsumaitselist grillõli (Hickory)
2 spl suhkrut
Santa Maria kivi- ja meresoola segu (rock&sea salt)
Santa Maria kolme pipra segu (triple pepper)
2 dl vett

Lõika sealiha õhukesteks viiludeks või kuubikuteks. Viiluta sibul ja küüslauk ning haki õunad väikesteks tükkideks. Aseta köögiviljad kaussi. Lisa äädikas, vesi, sool, suhkur, ürdisegu ja pipar. Maitse marinaadi — see peab jääma magus-hapukas ja paraja soolaga. Aseta liha sisse ja lase marineerida kuni 1 tund. Kui soovid liha pikemalt hoida marinaadis, tee marinaad veidi lahjem ja lase lihal selles seista ööpäev.
Valmista liha grillil või grillpannil. Küpsetamise ajal määri pintsliga lihale Santa Maria suitsumaitselist grillõli. Kui tegid lihast kuubikud, aja need vardasse ja küpseta. Serveeri grillitud liha koos marinaadis olnud köögiviljadega ning lisa soovi korral juurde oliiviõli.

Jogurti vaht karamelliseeritud Müsliga

1 tops Tere Teravilja jogurtit
200 ml Tere vahukoort
100g müslit
Suhkrut
Santa Maria vanillisuhkurt
Santa Maria jahvatatud kaneeli
Põltsamaa metsamarjamoosi

Vahusta vahukoor ja sega kokku jogurtiga. Prae müsli kergelt pannil koos suhkru, kaneeli ja vanillisuhkru seguga. Võta kauss või pokaal. Aseta sinna esmalt vahuke siis veidi moosi ja jälle vahuke. Aseta külma 20 minutiks ning serveeri siis koos müsliga.