Kasuta kõrvatroppe ja tee tuba võimalikult pimedaks
Kõrvatropid on odavad ja saadaval igas apteegis. Nendega saad kergesti endast eemal hoida kõik häirivad helid – naabrite pidutsemise ja toanaabri norskamise. Kindlasti on aga just sel õhtul, kui sul on võimalus varem magama minna, su toanaabril tarvis essee valmis kirjutada. Palu tal siis laelambi asemel vähemalt väikest laualampi kasutada. Kui võtad pärastlõunal aega väikeseks uinakuks, siis tõmba kindlasti kardinad ette, et tuba veidigi hämaramaks muuta.

Kuula vaikselt rahustavat muusikat või naudi vaikust
Pingelisel ajal võib olla keeruline oma mõtteid välja lülitada. Mõtete hoo maha tõmbamiseks võid kuulata näiteks loodushelisid, vee vulinat või rahulikku meditatiivset muusikat. Kui mõnel aitab muusika mõtteid rahustada, siis teisele sobib paremini hoopis täielik vaikus. Lülita välja telefon, pane kinni muusika ning vajuta Netflix pausile, et teha üks mõnus uinak.

Tee trenni ja toitu tervislikult
Füüsiline aktiivsus väsitab keha ning toob hiljem parema une. Liiguta end päeva jooksul – kui jõusaali rassima ei taha minna, siis võta ette üks pikem jalutuskäik. Ära jäta trenni siiski päris viimasele hetkele enne magama sättimist, vaid lase endal paar tundi taastuda. Tervislik ja puhas toit annab energiat ja hoiab vaimu värskema. Meenuta ema kaasa antud õpetussõnu ning söö rohkem täisteratooteid, puu- ja köögivilju ning joo piisavalt vett. Püüa pigem vältida valmistoite, rämpstoitu ja suhkrurikkaid jooke.

Väldi kofeiini ja energiajooke
Pärastlõunal joodud kohv võib sind veel pikalt ärkvel hoida ega pruugi isegi öötundidel sõba silmale lasta. Energiajook võib unisel hetkel tunduda hea ideena, et loengu lõpuni vastu pidada, kuid seegi võib hiljem und sinust eemal hoida. Kohvi ja energiajookide asemel tasub juua hoopis vett või mahla ning süüa puuvilju.

Ära stressa
See võib tunduda küll nagu „Mission: Impossible”, kuid liigne stress ja ärevus peletavad une väga kaugele. Jäta enne magama jäämist telefon ja arvuti kõrvale ning loe raamatut või mõtle rahulikke mõtteid. Kui sa ei suuda niisama rahuneda, siis kirjuta valmis mõni kergem koolitöö või korrasta midagi kodus – saad rahulikumalt uinuda, kui tunnet, et oled midagi ära teinud.

Allikas: www.thoughtco.com