Kas ja mida oled ettevõtte juhtimise käigus enda kohta õppinud?

Väga palju! Eelkõige seda, et edu ei sünni mugavustsoonis elades ja kartustel ei tohi lasta end halvata. Isegi kui rabeled tohutult ja annad endast parima, ei pruugi asjad minna nii nagu soovid, siis tuleb säilitada positiivne mõtteviis ja initsiatiivikus.

Kui palju jääb ettevõtte kõrvalt muudeks tegemisteks üldse aega?

Aega pole kunagi piisavalt, kuid seda tuleb lihtsalt tekitada. Tasakaalu leidmine ja säilitamine on kahtlemata igas elu aspektis väga oluline. Minu elus on töö kõrval olulisel kohal kindlasti kvaliteetaeg perega ja lähedastega, hobidega tegelemine (näiteks ratsutamine, klaveri mängimine) ja kõik muu tähtis selle kõrval.

Millega oled suve jooksul tegelenud?

Sel suvel võtsin hoogu maha, et pühenduda aega oma beebiga koos olemiseks. Õnneks on Aaron olnud väga tore ja mõistlik väike sell, seega olen saanud mõnedest peamiselt noortele suunatud üritustest osa võtta. Paari nädala pärast elan ka abikaasale Markole kaasa, kui ta läheb Kilimanjarot vallutama Tansaanias.

Kõikide oma muude tegemiste kõrval aitad seoses läheneva noortepäevaga kutsuda üles noori osalema Eesti Noorsootöö Keskuse omaloomingu konkursil „Minu tuleviku Eesti on koht, kus noor...". Miks on Sinu arvates oluline, et noored selle üle mõtleksid?

Minu meelest on väga oluline, et noored saaksid kaasa mõelda ja rääkida teemadel, mis neid ka puudutab - tulevik on ju tegelikult nende päralt ja kätes.

Milline on Sinu tuleviku Eesti ehk koht, kus noor..?

Minu nägemuses võiks kõigil noortel, olenemata taustast, olla ligipääs oskustele ja teadmistele, mis neil reaalselt aitab elus toime tulla ja edukaks saada. Et neil oleksid olemas vajalikud esmased ressursid ja ettevalmidus nii emotsionaalses, vaimses kui ka füüsilises plaanis, selleks et nad saaksid oma tugevusi ja ambitsiooni rakendada ühiskonna täisväärtusliku osana.

Kuivõrd oled ise aidanud kaasa selle idee teostumisele?

Isiklikult olen alati valmis olnud osalema noortele suunatud programmides ja projektides, mis neid innustavad ja harivad. Olen seda meelt, et noorte arengusse tuleks võimalikult palju ja piisavalt panustada. Eestis on selleks ideaalne toetav võrgustik juba olemas, tuleb vaid seda rohkem arendada.

Kas noored võiksid julgemalt oma kodukoha ja Eestis toimuva osas kaasa rääkida, oma arvamust avaldada?

Kindlasti! Meil kõigil peaks olema õigus ja võimalus Eestis toimuva osas konstruktiivsel ja kasulikul viisil kaasa rääkida.

Mis neid tagasi hoiab?

Võib-olla teadmatus võimaluste suhtes, mis nende kasutusel on sellisteks puhkudeks. Neil võib ka olla kartus, et nende arvamus ei ole tähtis.

Kuidas Sulle tundub, kas noorel on Eestis piisavalt võimalusi, et oma unistuste poole püüelda?

Mina usun, et noortel on Eestis piisavalt võimalusi, et oma unistuste poole püüelda (kuigi neid võimalusi tuleb kindlasti edasi arendada). Tuleb endal lihtsalt julge ja ettevõtlik olla.

Allikas: Noorte Hääle arhiiv