1. "Tütarlapsele paneks rahvariided."

2. "Kui koolis on oma koolivorm ja müts, siis paneks need. Värvilise pluusi asendaks valge pluusiga. Üldiselt kasutaks värvidest tumesinist, musta ja valget. Mingid romantilised roosad liblikatega põlvikud ja kirjud seelikud jäägu väljaspool kooli. Poisid võiksid ka ülikonna panna, kui on. Sobiks ka püksid, valge pluus ja vest."

3. "Poisile ära tuttidega põlvikuid küll pane. Viisakad teksad ja triiksärk on hea küll. Pole mõtet osta ülikonda, kui see kevadeks niikuinii väikse on."

4. "Minul läks laps 1. klassi seljas roosa, lühikeste varrukatega triiksärk. Jalas valged lühikesed püksid ja punased traksid, valged tennised olid ka. Kohe eristus teistest poistest, kellel olid jalas viigipüksid ja must pintsak. Kahju oli isegi vaadata, kuidas lapsed 25kraadises kuumuses nii paksult riides olid.

Nüüd on lapsed juba nii suured, et esimesel koolipäeval pole vaja viigipükse, pintsakut ja lipsu. Panevad jalga teksa materjalist lühikesed püksid ja lühikeste varrukatega triiksärgid. Pidulikult olgu 1. ja 9. klass."

5. "Jätke ära "tutid" (klassikaaslased meenutavad neid veel kaua), ühte värvi traksid ja püksid ning pange tavalised mustad kingad (lakk-kingad käivad "meespoolel" fraki juurde!)."

6. "Vihje: kui suudad kuskilt guugledada selle kooli avaaktuste pilte, siis on vastus kohe olemas. Ise aga paneks pigem pikad püksid ja poisile tuttidega sokid/sukad on kehv mõte."

7. "Ma tean enda tuttavate koolide kohta öelda, et 1. ja 12. klass peab riietuma must-valgelt, seega päris roosaga ei saadaks."

Sul on veel mõni mure seoses kooli algusega? Kirjuta sellest kommentaariumisse või meile naistekas@delfi.ee ja aitame leida vastuse!