Linna poolt tervitavad peolisi abilinnapea Vadim Belobrovtsev ja Kesklinna vanem Vladimir Svet.

„Mul on hea meel õnnitleda kõiki lapsi, kes istuvad 2. septembril koolipinki esimest korda, samuti nende peresid ja õpetajaid. See on päev, mis jääb lastele meelde kogu eluks ja soovime omalt poolt muuta need mälestused veelgi toredamaks,“ sõnas abilinnapea Vadim Belobrovtsev. „Aabitsapidu oleme korraldanud juba aastaid ning on rõõm näha, et see toob kokku sadu peresid üle linna. Oleme alati püüdnud pakkuda meeleolukat ja lastele huvitavat programmi ning usume, et selle nautimine üheskoos annab „küünarnukitunde“ terveks aastaks. Head kooliaastat kõigile!“

Peaesinejaks laval on seekord populaarne ansambel Öed (Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand). Kahetunnisel kontserdil saab näha veel teadusteatrit Kolm Põrsakest, tsirkusestuudiot Folie ning Tallinna koolide ja huvikoolide etteasteid. Avatud on tegelustelgid, kus meisterdatakse mitmesuguseid asju ja viiakse läbi vahvaid katseid. Tehakse ka näomaalinguid, jagatakse õhupalle ja hüpatakse batuudil.

Päeva lõpetab õnneloos, mille auhinnad panevad välja Superskypark, Tallinna Linnamuuseum, NUKU teater, Energia Avastuskeskus, Eesti Draamateater, Eesti Meremuuseum, Tallinna Teletorn, Rahvusooper Estonia, Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Lastekirjanduse Keskus ja Nõmme Seikluspark.