Kaheksa head nippi selleks oleks:

Tee olulised asjad enne ära. Tundub lihtne, aga tegelikult vajab pisut planeerimist. Kuna olulised asjad on ilmselgelt tähtsamad, siis tasub nendega enne teisi asju ühele poole saada. Kui mõni väike asi jääb tegemata, siis vähemalt pole nii hull lugu kui mõni suur asi jääks lohakile.

Rutiin ja aja planeerimine. Kuna igal rindel on midagi vaja teha ja asjad võtavad kauem aega, siis oleks parem, kui teed kõik õigel ajal ning planeerid aega mõistlikult, et ülesannetega ei läheks kiirustamiseks. Aja planeerimine on hea ka seetõttu, et nii ei hakka ülesanded kuhjuma. Siis on vähem pinget ja kõik sujub.

Jaota aega kooliväliselt. Kui tahad tunda end tervena ja hästi, siis oleks hea, kui teed vahepeal pisikesi puhkepause. Näiteks kui otsustad terve päeva õppida, siis tee seda näiteks 45-90 minuti kaupa. Seejärel tee midagi muud, söö midagi ja puhka. Nii jaksad efektiivselt ka järgmised 45-90 minutit õppida.

Tee igaks päevaks plaan. Nii tead suures piirdes, mida plaanid teha ja ei teki lootusetuse tunnet. Päevaplaani on asjalik kasutada, sest siis tunned rahulolu, et päev oli produktiivne ja said palju asju tehtud.

Hakka oluliste asjadega kohe pihta. Paljud üliõpilased lükkavad sageli olulisi tegevusi edasi. Eks ta ole ka arusaadav, sest kui miski tundub ebameeldiv või raske tahetakse selle tegemist ikka tulevikku lükata. Samas kuhjub nii aga ülesannete hulk ja tuntakse ka rohkem pinget. Niisiis on parem asjaga kohe pihta hakata. Tee kas või tasa ja targu, aga vähemalt teed. Ja nii tunned end ka kindlamini, sest tead, et oled juba asjaga alustanud ja sa pole päris nullis.

Planeeri raskemad päevad ära. Üks asi on igapäevane päevplaan, aga ette tuleb ka päevi, kui õppida on vaja väga palju ning ees on ootamas mitu eksamit. Seetõttu on hea panna suures piirdes paika ka need kõige raskemad päevad. Siis tead kindlalt, millal hakkad mingiks suureks tööks õppima ja tunned end kindlamini ka. Muidu valdab pidev süütunne, et näed, peaks juba pihta hakkama, aga pole veel alustanudki.

Ära proovi kõigega tegelda. Jah, öeldakse küll, et kõigele "Jah!" ütlemine arendab sind igakülgselt. Küll aga ei maksa endale kohe tohutult kohustusi võtta. Muidu tunned end varsti ülekoormatuna ja varised kokku. Niisiis tegele mõnede asjadega, aga tee neid asju hästi.

Ära rööprähkle. Kui alustad ühe asjaga, siis tee see lõpuni. Rööprähklemine pole kasulik, sest siis sa ei süvene ühele asjale ja mõte kipub kogu aeg rändama. Tee parem üks asi korralikult ära ja siis liigu järgmise asja juurde.