Seekord räägime kümnest surmapatust, mis rikuvad tervist, ja mida mehed enamasi kahe silma vahele jätavad. Vanasõna „kes kannatab, see kaua elab!” kehtib spordis ja õllesaalis, kuid tervise peale mõeldes ei  ole see kõige õigem väljend.

Kiire hommikusöök

Hommikusöök reguleerib suurel määral kogu päeva tegemisi ja toimetusi, andes vajaliku koguse energiat, et päeval tööga hakkama saada. Ebatervislik toitumine mõjub tervisele halvasti. Lahendus on lihtne, tee õhtul söök valmis ja soojenda seda hommikul. Nii hoiad aega kokku ja garanteeritud on täisväärtuslik söök, mis sind aktiivsena hoiab.

Vale vedelik rohtude tarbimisel

Ühel hetkel tuleb hakata ravimeid võtma. Kellel probleemid pohmakaga ja loodab abi leida peavalutablettidest, kes tarvitab ravimeid teiste patoloogiate puhul.  Kui seda teha ilma vajaliku vedeliku manustamiseta, võib see tuua kaasa tagajärgi, kus rohi ei avalda vajalikku mõju.

Osasid antibiootikume ei tohi manustada piimaga, see vähendab ravimi toimet. Ka on viimasel ajal leitud, et happelised (sidruni ja  greibi) mahlad võivad põhjustada reaktsioone, puutudes kokku ravimitega. Seega parim lahendus on  rohtu võttes juua rohkelt vett.

Ühekordse treeninguga raudmeheks ei saa
Ebaregulaarne treening ei tee ühestki mehest atleeti, pigem kahjustad sellise tegevusega oma organismi ning trenni järgne hommik on pigem valu kui mõnu.

Samuti on vajalik, et enne igat treeningut ennast venitaksid, kerge soojendus annab organismile märku, et ees on ootamas füüsiline pingutus.

Vähe vitamiine

Sa ei tea, mida vitamiinid Sinu organismis teevad? Igal vitamiinil on oma kindel ülesanne, uuri see järgi.

Kui tunned, et organism vajab vitamiini lisaks, soovitame kasutada multivitamiine, kus õiged kogused normaalseks elutegevuseks välja arvestatud. Nii võid kindel olla, et midagi viltu ei lähe. 

Antibiootikumikuur võta alati lõpuni

Käisid arsti juures ja said retsepti antibiootikumide ostmiseks? Tegid ka väljamineku ja ostsid rohud välja. Ära nüüd järele jäta ja tee ravikuur kindlasti lõpuni. Kui jätad antibiootikumide võtmise pooleli, ei ravi sa oma organismist haigusi välja, vaid hoopis tekitada mikroobide ravimresistentsust.

Ära kanna odavaid päikeseprille

Sellesuvine kuum päike jättis mälestused pikaks ajaks. Põllumeestel oli ikaldus, metsad põlesid, eesti mees ostis endale uued päikeseprillid. Kalleid ei hakanud ostma, lihtsalt raha ei tahtnud niipalju kulutada.

Uuringud on näidanud, et odavate päikeseprillide omamine on sinu tervisele hävituslikum kui päikeseprillide mitteomamine. Oluline on, et päikeseprillid kaitseksid ultraviolett kiirte eest. Kaitse peab olema 100%, seega jälgi numbreid.

Pole valu, pole haigust

Lase ennast regulaarselt arsti juures kontrollida, et avastada terviseprobleemid juba haiguse algstaadiumis. Enamik inimesi elab oma probleemidega aastaid, sellest ise midagi teadmata. Murra rutiini, muutu ja hoolitse oma organismi eest!

Valu on, aga kannatame

Teine lugu on olukorras, kus mees tunneb valu, kuid harjub sellega ega tee selle likvideerimiseks midagi. Kui ikka midagi valutab, peab sellel ka põhjus olema. Lase ennast regulaarselt kontrollida, et vältida valude käes vaevlemist.

Uni on lühike

Viimaste uuringute järgi on meeste immuunsussüsteem otseselt seotud sellega ööpäevast puhkusele kuluva ajaga. Regulaarne uni on kindlasti parem, kui nädalavahetuse pikad hommikud voodis, mille järgselt tunned ennast veelgi väsinuna. Ara ole Une-Mati suhtes pahane ja lase tal igal öösel endale külla tulla.

Seksuaalhügieen

Kes täpselt mäletab, millise tütarlapse juurde sa öise pummeldamise käigus maandusid. Üheöösuhe. Ühe sõnaga. Ühegi kaitsevahendita. Üheksa kuud ravi. Võib ka kehvemin i minna.

Taolistes olukordades kasuta alati kaitsevahendeid. Hoia ennast ja hoia teisi!