Siinkohal pole ka niivõrd oluline, mida sa teed. Oled sa kodune, käid metsas matkamas, või pidutsed nagu pöörane. Viis, kuidas me lõõgastume ei ole oluline, sest me vajame kõik seda aega iseendale, kus me teeme seda, mida ise soovime.

Edule orienteeritud inimest aga eristab see, kuidas ta suhtub enda nädalavahetusse- kas tema elu on mõttestatud või mitte. Edukatel inimestel on siht silme ees ja nad teavad, mida nad peavad tegema, et seda saavutada. Kuidas sinuga lood on? Kas sa mõtled ette ja planeerid, mida sa vabade päevadega peale hakkad? Siin on 11 näidet, kuidas vähem edukad inimesed enda vabu päevi veedavad ja miks seda vältima peaks:

Neil pole plaani
See ei tähenda, et iga hetk su nädalavahetusest peaks olema planeeritud ja sa pead ette teadma, mis sa homme kell 16.38 täpselt teed, kuid siiski võiks olla mingi pilt, mida sa nädalavahetuse jooksul sooviksid ära teha või millega tegelda. Ka lõõgastumine võiks olla mingil määral planeeritud. Selline planeerimine aitaks sul olla oma aja peremees ja sa võid üllatuda, kui palju sa jõuad lõbusate asjadega tegelda, kui sa paned mingigi päevakava peas paika.

Neil ei ole lähedaste jaoks aega
Paljudel ei ole kiirel nädalal enda pere jaoks eriti aega. Paljud jõuavad nädala sees koju alles siis, kui pere on juba magama läinud. Leia neile aega vabadel päevadel.

Nad lasevad tehnoloogial enda elu üle võtta
Pane oma telefon kaugemale. Lülita enda töömailid välja, et sa ei oleks neist vabadel päevadel isegi teadlik mitte. Anna ka kolleegidele teada, et sa ei ole nendel päevadel kättesaadav. Ära muutu tehnikast sõltuvaks.

Nad ei suuda lõdvaks lasta
Kuidas iganes sa soovid endast vabadel päevadel auru välja lasta – kas sõprade seltskonnas, või üksi, siis juhiseks oleks, et tee just seda, mille tegemist sa naudid.

Nad kulutavad kogu aja magamisele
Ehk sa pidutsesid reedel liiga rajult ja püüad nüüd taastuda. Võibolla oled sa lihtsalt tohutult väsinud. Mis iganes see põhjus on, siis see võib su unetsükli korralikult tuksi keerata ja see on miski, mida tuleks jälgida ja vajadusel korrigeerida

Nad teevad korraga liiga suuri kulutusi
Loed nädal otsa sente ja siis nädalavahetuse kulutamisega teed kõik tasa, sest sa peaksid ennast ju aeg-ajalt poputama, eks? Kuid kui sa kulutad terve varanduse asjadele ja tegevustele, mida sa ei vaja ja mida sa järgmine päev kahetsed, siis tuleks enda vabaajaveetmisviis üle vaadata.

Nad ei peegelda endale
Olles nädal otsa oravarattas ja tööle keskendunud, on raske leida aega, et mõelda enda elu ja eesmärkide peale. Kuid see on väga oluline, sest kui sa tead, kuhu sa välja tahad jõuda, tuleb aeg-ajalt veenduda, et sa oled õigel teel.

Nad ei saa tööd enda peast
Parim viis nädalavahetusel töö peale mitte mõelda, on reedel esmaspäeva tegevus ära planeerida. Valmisolek on suurepärane, see maandab stressi ja annab enesekindlust. Töönarkomaania on samas hea viis läbi põleda.

Nad laisklevad terve nädalavahetuse ja siis kahetsevad seda
Laisklemisel ja vabalt võtmisel ei ole midagi valesti ja see võib olla suurepärane viis pingeid maandada. Kuid kui selline ringi vedelemine tekitab hoopis stressi, siis tuleks tagumik püsti ajada ja olla natukene produktiivsem. Sa peaksid tegema täpselt seda, mis su südametunnistuse puhtana hoiab. Kui sa vedeled ja samas tead, et sul on mitu asja tarvis veel ära teha, siis ei ole see nauditav vedelemine.

Nad ei lõõgastu
Spektrumi teises otsas on need, kes ei suuda vabalt võtta ja terve nädalavahetus peab olema tegevusi täis planeeritud. Selleks, et olla tööl tulemuslik ja edukas, peab keha ning vaim olema puhanud ning kui sa ei anna endale selleks võimalust, on puhkepäevad tüütud ja ka tööl võib see olla oluline segav faktor.

Neil ei ole plaani algavaks nädalaks
Pühapäev võiks olla suurepärane võimalus püsida rajal, kui sa teed endale tegevuste nimekirja, mis sa algaval nädalal valmis tahad saada. Või vahel võib ka niisama mõtiskleda, kuidas uus nädal korda võiks minna. Edule mitte orienteeritud inimesed lähevad lihtsalt tööle ja vaatavad, kuidas läheb