Eesnääre on eesti meeste üheks kõige sagedasemaks kasvaja paikmeks

Eesnäärmevähk on meestel kõige sagedamini esinev vähk ja seega on viimastel aastatel tehtud väga palju suuremahulisi uuringuid ja teadmised on kiiresti kasvanud.

Äsja ilmunud raportis eesnäärmevähi sõeluuringu mõju ja kulutõhususe analüüsi kohta, mille tellisid sotsiaalministeerium ja haigekassa, selgus, et organiseeritud sõeluuring ei oleks Eestis efektiivne ja suurendaks hoopis ravikulusid. Niisiis nagu uuringust selgub, ei tooks PSA testil põhinev eesnäärmevähi sõeluuring Eestis rahvastiku tervisele olulist kasu ega oleks kulutõhus. Seetõttu ei ole selle kasutuselevõtt eesnäärmevähi varaseks diagnoosimiseks põhjendatud.

Sotsiaalministeeriumi soovitust, et patsiendid peaksid eesnäärmevähi tundemärkide avaldudes pöörduma oma perearsti poole, kes teeb neile esmased uuringud ja otsustab edasisuunamise vajaduse, kommenteerisid analüütikud, et eesnäärmevähk selles staadiumis, kus teda tahetakse leida ja kus ta ei ohusta veel mehe elu, ei anna mingeid spetsiifilisi märke. Märgid on seotud metastaseerunud vähiga, mille viie aasta elumus on väga väike. Seega ei taju mehed ise eesnäärmevähi varaseid tundemärke

Kahjuks ei ole raportis kordagi mainitud eesnäärmemassaaži kui ühte võimalikku teraapia vormi, mis võib oluliselt leevendada eesnäärmega seotud probleeme. Eesnäärme massaaž on nii kroonilise prostatiidi kui ka erektsioonihäirete korral kasutatav teraapiavorm. Selle tegemiseks võib pöörduda arsti või spetsialisti poole, kuid mugavam on seda lasta teha oma partneril. Lisaks ennetavale tööle on see ka seksuaalselt äärmiselt nauditav ja mänguliselt lähenedes võite avastada sootuks uue maailma.

Mis on üldse eesnääre?

Eesnääre asub mehe vaagnas kusepõie all ja ümbritseb ureetra ehk kusiti algusosa. Normaalselt on eesnääre väike organ, mis kaalub keskmiselt 20 grammi ning on oma suuruselt ja kujult võrreldav kastanimunaga. Oma paiknemise ja anatoomia tõttu mõjutab eesnääre ja selles organis kujunevad haigused urineerimist, mehe viljakust, seksuaalsust ja ka tervist üldisemalt. Kolm kõige levinumat eesnäärmega seotud haigust on: suurenenud eesnääre, eesnäärme põletik ja eesnäärmevähk. Suurenedes, hakkab eesnääre järk-järgult takistama uriini väljumist kusepõiest. Suurenemine toimub peamiselt nn stromaalse koe arvel, mis sisaldab rohkelt silelihaskiude. Silelihaste surve ahendab ureetrat ja takistab uriini väljavoolu kusepõiest.

Miks on eesnäärmemassaaž vajalik?

Eesnäärme massaaži on kasutatud sajandeid, et suurendada ja tõhustada mehe seksuaalsust. Mehed, kes olid mitmenaisepidajad või seksuaalselt väga aktiivsed, täheldati paremat tervist ja tugevamat libiidot. Kasutegurid eesnäärme massaažist ei piirdu ainult seksuaalsooritustel, vaid oluline osa ka teraapia eesnäärme suurenemise ja erektsioonihäirete korral.

Eesnäärme massaažiteraapiat võib läbi viia kahel erineval moel: välispidiselt või sisemiselt, manuaalselt või spetsiaalse eesnäärmemassaaži jaoks mõeldud vahenditega. Olenevalt mehest, eelistused varieeruvad, üks eelistab ühte, teine teist. Mõlemal juhul massaaž parandab antud piirkonnas verevarustust, vähendab urineerimisvaegusi ja aitab tervendada eesnäärme kudesid.

Kuidas teha eesnäärmemassaaži?

Eesnäärmemassaaži tegemiseks on erinevad meetodid. Seda võib teha eraldi protseduurina üksi või partneriga või mänguliselt vahekorra ajal. Eesnäärmemassaaži meetodid on: massaaž lahkliha kaudu, anuse kaudu, massaaž spetsiaalsete vahenditega ja enesetreening.

Eesnäärmemassaaž lahkliha kaudu:

Lahkliha ehk perineum on anuse ja välissuguelundite vaheline piirkond. Mehel on see anuse ja munandikoti vaheline piirkond. Lahkliha on mehel erogeenne ja tundlik tsoon ja surve lahklihale tugevdab erektsiooni. Masserides peopesa või rusikaga kogu lahkliha piirkonda, avaldub surve ka eesnäärmele, mis paikneb lahkliha all. Efektiivse tulemuse saamiseks tuleks sooritada harjutust järjepidevalt ning võtta seda kui igapäevast loomulikku tegevust nagu hammastepesu.

Eesnäärmemassaaž sõrmega:

Stimuleerimine sõrmega anuse kaudu. Eesnäärme kaugus anusest on umbes keskmise sõrme pikkune. Ka eesnäärmemassaaži vahendid on toodetud sama suurusega, et tabata seda õiget kohta. Ära unusta hügieeni!

Eesnäärmemassaaž vahenditega:

Massaaži vahendit soetades tuleks jälgida selle kvaliteeti ja funktsiooni, veendu, et tegemist on spetsiaalselt eesnäärmemassaaži tegemiseks mõeldud vahendiga. Saadaval on nii plastikust kui ka silikoonist tooteid, kuid kuna tegemist on väga õrna kohaga, siis soovitame silikoonist tooteid. Kõike seda tehes, ära unusta, et partneril oleks hea ja mugav olla ning suhtlus, üksteise mõistmine ja usaldus on siin esikohal.

Enesetreening:

Mehed saavad samuti ise läbi teadliku enesetreeningu kaasa aidata eesnäärme normaalsele funksioneerimisele. Selkeks on välja töötatud erinevaid harjutusi. Harjutuste käigus saavad mehed sitimuleerida oma eesnääret ja sellega seotud piirkondi. Samas on selle meetodi puhul oluline järjepidevus, sest kehaväliselt on eesnäärmele väiksem mõju ning soovitud tulemuse saavutamine on pikemaajaline protsess. Soovitatav iga päev umbes 5-10 minutit.

Eesnäärmemassaaži jaoks on vajalikud massaažiõli, hea libesti, vajaduse korral anaalkondoom (vajalik infektsioonide vältimiseks ja bakterite eemal hoidmiseks) ja eesnäärmemassaaži vahend.

Eesnäärmemassaaži peetakse üldiselt tabuks ja seostub millegi ebaloomulikuga. Paljuski on see protseduur arstide endi poolt ära rikutud, sest nende eesmärk on puhtalt meditsiiniline ning protseduur võib olla ebameeldiv ja valulik. Anus on nii meestel kui ka naistel närvilõpmete rohke piirkond selle tegemine võib sind ära hoida suurematest probleemidest ning samas võib see olla ka äärmiselt nauditav. Kui mõte selle tegemisest üksi või koos partneriga tundub esialgu võõras, siis tea, et selle tegemine võib sind ära hoida suurematest probleemidest ja samas ka kasulik seksuaalsooritusele. Võtke see aeg, lähenege mänguliselt ja tervendage üksteist!

Kellel rohkem huvi eesnäärmemasssaaži kohta, siis põhjalikumalt käsitleme antud teemat meie koolitustel. Rohkem infot info@heandshecenter.com või SIIT!