Tänapäeval antakse nii palju naeruväärseid nõuandeid, kuidas rikkaks saada. Kindlasti ei saa sa rikkaks, kui sa jätad iga päev kohvi ostmata. Kui sulle eriti midagi sisse ei tule, pole ju ka midagi säästa. Unusta soovitused, et jäta hommikuti tanklast kohvi ostmata ja justkui peaks see sääst sul suureks varanduseks kujunema

Jättes paar eurot päevas paari aasta jooksul iga päev kohvile kulutamata, koguneks sulle ehk 10 aasta jooksul 8000 eurot. Kuid kui sa reaalselt arvad, et 8000 eurot muudab su elu, ei ole sul lihtsalt näpud põhjas, vaid sa oled lisaks ka rumal. Loomulikult peaksid sa kulutama vähem, kui sa teenid, aga kui sul on mitu last ja sa tuled põhimõtteliselt ots otsaga kokku, siis kust kohast see sääst peaks tulema?

Kui sul on rikkaks saamisega tõsi taga, siis minu soovitus on keskenduda mitte väljaminekutele, vaid eelkõige sissetulekutele. Sa pead oma sissetulekuid tõstma sellisel määral, et sul jääks piisavalt üle, et oleks, mida säästa.

Siin on minu viis soovitust, mis ei kuulu fantaasiavaldkonda, vaid võivad reaalselt aidata sul miljonäriks saada:

1. Investeeri endasse
Edukad inimesed investeerivad aega, energiat ja raha, et olla milleski parem. Kunagi ütles üks tark mees: „Parim viis aidata abivajajat, on mitte olla abivajaja.” Aita ennast olukorrast välja, et sa saaksid olla abiks kellelegi teisele, et olukorrast välja saada. See tähendab, et sa peaksid endasse investeerima, et olla mingil alal suurepärane.

Mina investeerisin müügikursustesse, kui ma olin 25. See muutis mind mitu korda paremaks müügiinimeseks ja kõik minu tulemused olid võrreldamatult paremad. Investeerida enda oskuste parandamisse, võib olla parim investeering, mida sa teha võid.

2. Leia töö õiges paadis
Rikkad inimesed seovad end ettevõtetega, kus on olemas võimalus kasvada. Minu ettevõtte müügijuht, tuli tööle ja sai palka vaid 2500 eurot kuus. Selles valdkonnas on see pisike palk, kuid ta teadis, et ta tuli õigesse paati. See oli koht, kus edu oli tema enda kätes. Aja jooksul kasvasid ta oskused, ta sissetulek kasvas kordi ja kordi suuremaks, sest ta teadis, et ma soovin laieneda.

Liiga paljud inimesed otsivad lihtsalt tööd. Sul on tõepoolest tarvis tööd, kuid sa pead võtma töö, millel on perspektiivi. Kõik ettevõtted elavad tuludest. Otsi ettevõtteid, mis pakuvad tulemuspalka, sest siis saad sa ise kontrollida, kui palju sa teenid.

3. Ole oma alal suurepärane
Sea eesmärgiks, et sa ei oleks oma alal keskpärane, vaid otsusta saada suurepäraseks. Iga valdkond ja amet võib olla väljakannatamatult piinarikas neile, kes on selles keskpärased või kehvad ja samas tohutult rahuldust pakkuv neile, kes on oma ametis suurepärased. Need, kes teevad oma tööd kire ja säravate silmadega, on need, kes saavutavad edu.

Lühidalt, kui sa pole suurepärane, oled sa keskpärane. Rikkad on oma tegevustes väga head.

4. Tekita mitmeid, omavahel seotuid, sissetulekuallikaid
Rikkaks saamiseks on sul vaja mitmeid sissetulekuvoogusid ja alusta sellega, mis sul juba olemas on. Tõsta sissetulekut olemasolevas töös ja hakka neid voogusid lisama.

Sa tahad nö sümbiootilisi voogusid. Ära lisa lihtsalt voogusid, millel ei ole üksteisega pistmist. Mõtle hoopis, kuidas sa saaksid rohkem teenida, tehes seda, mida sa juba niigi teed. Näiteks mu videomees filmib mu reklaamklippe. Peagi, kui ta oli ennast tõestanud, hakkas ta filmima reklaame ka teistele, kes on kõik minu tegevusega seotud. Ta ei läinud ja ei pannud sõõrikupoodi püsti. Ei, ta püsis teemas.

Liiga palju on neid, kes lähevad ühe voo juurest teise juurde ja lõpetavad olukorras, kus neil on kaks voogu, millest kumbki ei tööta. Rahavood võiksid olla alati omavahel seotud.

5. Teeni 70 000 ja investeeri ülejäänud.
Esiteks, püüa säästa 70 000. Miks? Sest sa pead iseendale tõestma, et sa suudad raha kokku ajada. Kui sul on vaid 8000 sokisääres ootamas, siis sinu prioriteet peaks olema minna ja tõsta enda sissetulekut, et sa suudaksid säästa enam.

70 000 säästmine osutaks, et sa suudad nii raha teha, kui seda säästa. Enamus inimesi ei suuda kumbagi. Nüüd, kus sa teenid ja säästad, saame me rääkida rikkuse kasvatamisest. Olgu see kas aktsiatesse investeerimine, kinnisvara soetamine või firmas osaluse ostmine. Edu rikkaks saamisel!