Maailma kõige kõrgem mägi: MOUNT EVEREST
Tegelikult on kõige kõrgem magi Mauna Kea, üks viiest vulkaanist, mis moodustavad Hawaii saare. Kuigi Mauna Kea kõrgus merepinnast on “vaid” 4207 meetrit, siis koos veealuse osaga on mäe kõrguseks tervelt 10203 meetrit.

Maailma kõige suurem kõrb: SAHARA
Korrektselt öeldes on Sahara maailma suurim kuum kõrb. Kogupindalalt kõige suurem kõrb on ikkagi Antarktika, millel suurust ligi 870 000 ruutkilomeetrit. Teadlaste väitel on mõnes kohas Atarktika jääkilbi vanuseks kuni kaks miljonit aastat.

BIG BEN on kuulus torn Londonis
Tehniliselt on Big Ben kell, mis ripub tornis ning heliseb vajalikul hetkel. Big Ben on kella hellitusnimi, ametlik nimetus on sellel Vägev Kell (Great Bell). Torni ametlik nimetus on hetkel Elisabethi Torn (Elisableth Tower). Varasemad nimetused on olnud muuhulgas ka Kellatorn (Clock Tower) ja Püha Stepheni Torn (St. Stephen’s Tower).

Pilved ei kaalu midagi
Pilvekesed koosnevad pisikestest veetilkadest, mille summaarne kogumass võib ulatuda kuni viiesaja tonnini.

Välk ei löö kunagi kaks korda samasse kohta
Ja kuidas veel lööb. Näiteks on mõõdetud, et New Yorgis paiknev kõrghoone Empire State Building saab välgu käest tuupi keskmiselt 25 korda aastas.

Vesi juhib hästi elektrit
Tehniliselt mitte vesi, aga selles lahustunud mineraalid juhivad elektrit. Samas, destilleeritud vesi elektrit ei juhi.

Teemant on purunematu
Ei ole. Piisab väikesest köksust suvalise raske esemega ning teemant lendab tuhandeks killuks.

Kõige vihmarikkam piirkond Euroopas: Inglismaa
Londonis mõõdetakse aastaseks sademete hulgaks ligikaudu 500 mm. Roomas aga 760 mm, Milaanos 1000 mm, Genovas suisa 1100 mm aastas.
Järelikult on Itaalia palju sademeterikkam kui Inglismaa. Vesise Inglismaa illusioon tekib faktist, et kui Itaalias sajab peamiselt sügisel ja talvel, siis Inglismaal lödistab lakkamatult.

Maailma kõige pikem jõgi: Niilus
Niiluse jõe trumpab ligi 400 kilomeetriga üle Amazonase jõgi, mille kogupikkuseks on mõõdetud 7100 kilomeetrit.

Kõige soolasem veekogu on Surnumeri
Veelgi soolasem on Don Juani nimeline veekogu Antarktika lumevabas McMurdo orus. Seal on vesi nii soolane, et ei külmu hoolimata kohati paukuvast -50 kraadisest pakasest.

Päike on kollakasoranži värvi
Nii tundub see meile, kuna tänu atmosfääri olemasolule näeme päikest just sellise rõõmsa kollase pallikesena. Teadlaste keeles on sellise nähtuse nimeks Rayleigh' hajumine. Igapäevaelus kõige tuntumad näited Rayleigh' hajumise kohta on taeva sinine ja Päikese kollane värvus, mis on tingitud päikesevalguse hajumisest õhumolekulidelt. Kui vaadelda Päikest ja taevast väljaspoolt Maa atmosfääri, siis paistab päike valge ja taevas must. Elame illusioonide maailmas.