Texase veiseliha-tšilli

  • 500g veise välisfileed, kuubikuteks lõigatud
  • 100g peekonit, kuubikuteks lõigatud
  • 50g veiserasva
  • 50g tšillipulbrit
  • 25g Chipotle tšillipulbrit
  • 25g Ancho tšillipulbrit
  • 10g jahvatatud vürtsköömneid
  • 10g küüslaugupulbrit
  • 10g sibulapulbrit
  • 10g paprikapulbrit
  • 6g jahvatatud musta pipart
  • 4g kuivatatud punet
  • 10g soola
  • 5g muscavado suhkrut
  • vett või veisepuljongit

Serveerimiseks

  • Hakitud punast sibulat
  • Viilutatud jalapeno pipart
  • Riivitud juustu
  • Soolaseid kreekereid
  • Põhjala Õhtu õlut

Valmistamine

  1. Prae peekonit veiserasvas ja seejärel pruunista liha.
  2. Lisa madalal tulel kõik maitseained kuni need muutuvad aromaatseks.
  3. Lisa nii palju vett või veisepuljingit, et liha on kaetud ning lase keema.
  4. Keera kuumus maha ja küpseta madalal tulel 3 tundi või kuni liha on pehme.
  5. Tšilli on valmis kui liha on pehme ja kaste paks. Soovi korral tasakaalusta maitset ketšupiga.
  6. Serveeri kausist ja kaunista toore sibula, juustu ja jalapeno, kõrvale serveeri kreekereid.

Maisileib

  • 300g suhkrut
  • 670g jahu
  • 170g maisijahu
  • 30g küpsetuspulbrit
  • 10g soola
  • 6 muna
  • 560ml piima
  • 300ml taimeõli

Sega omavahel kuivained. Seejärel sega omavahel vedelikud, vala kuivainete kaussi ja sega. Vala tainas 1 kg mahutavusega võiga määritud keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.

Šokolaadiküpsised tumeda õllega

Šokolaadiglasuur (ganache)*

* Tuleb valmistada 8-24 tundi varem.

  • 52g vahukoort (35%)
  • 52g tumedat õlut (Põhjala Öö või Must Kuld)
  • 177 g piimašokolaadi
  • 35g võid


Küpsised

  1. 170g toatemperatuuril võid
  2. 99 g suhkrut
  3. 20g munakollast
  4. 5g maltoosat
  5. 200g jahu
  6. 3g soola


Valmistamine

Vahusta või, suhkur ja maltoosa. Kui segu on kohev ja kerge, siis sega hulka munakollane ja seejärel sõelutud jahu ja sool. Rulli tainas 3 mm paksuseks ja lõika sellest 7 cm läbimõõduga rattad. Küpseta 165 kraadises ahjus 15 minutit. Küpsetamise poole peal pöörake ahjuplaat ümber. Lase täielikult jahtuda

Šokolaadiglasuur (ganache)

Sulata veevannil või ja šokolaad kuni poolenisti sulanud. Kuumuta koor ja õlu 85 kraadini ja lisa šokolaadile. Sega ühtlaseks, jahuta ja lase 8-24 tundi seista.

Kui glasuur on tahke, siis võtke kandke šokolaadiglasuur tordipritsiga kahe küpsise vahele.

Naistekas soovitab: sundimatu atmosfääriga restoran

Kanadast pärit peakokk Michael Jiro Holmani soov oli luua sundimatu atmosfääriga restoran, kus söömine on mõnus pingevaba ühistegevus sõprade ja perega — kõiki roogasid saab jagada ja kätega süüa.

Paljude Eestlaste jaoks peamiseks õllekõrvaseks küüslauguleivad, kuid Põhjala Tap Roomis pakutakse õllenautijatele hoopis põnevamaid elamusi. Sealses toidus ei ole midagi udupeent, kõik road on rustikaalsed, valmistatud südamega ja mõeldud jagamiseks.

Michaeli ja pastry-chef Hannah Hintliani juhitud köök töötab ka põhimõttel, et ära tuleb kasutada kõik kõrvalsaadused. Nii näiteks kasutatakse küpsetistes õlletootmise jääke nagu vanillikaunad ja õlleraba.

Pühapäeviti pakutakse Tap Roomis Ameerika stiilis kogu päeva hommikusööki (mitte brunch'i), kuhu kuuluvad loomulikult pannkoogid vaniljevõi ja vahtrasiirupiga.