Oled sa kunagi mõelnud, kuidas on võimalik, et mehed istuvad vetsus palju kauem kui naised? Tuleb välja, et sel on täiesti loogiline põhjus. Hiljuti küsitlesid teadlased tuhandet meest ja said teada, et neil on kombeks põgeneda oma nutitelefonidega näägutavate partnerite, tüütute laste ja tegemist vajavate kodutööde eest vetsupotile istuma, vahendab LADBible.

Pikalt potil istumise põhjuseks tõid mehed välja ka võimaluse lõpuks ometi ilma hukkamõistu ja segavate faktoriteta oma nutitelefoni kasutada. Kuna uuringust selgus ka, et keskmiselt ühel korral kümnest segatakse meest ajal, mil ta tualettruumis viibib, siis ülejäänud üheksa korda saab ta seal rahus istuda täpselt nii kaua kuni soovib.

“Me kõik vajame pisut aega iseendale — et elu üle järele mõelda või end täielikult välja lülitada,” väitis uuringu läbiviija. “Ja tualettruum tundub olevat nendeks hetkedeks sobiv koht — see on põhimõtteliselt nagu varjupaik, koht, kus saame end muust maailmast välja lülitada ja seda kasvõi lühikeseks hetkeks. Tulemustest selgub, et rahu ja vaikus on püha ning mehed kasutavad selle saamiseks võimalust seal, kus nad saavad.” Sageli ongi selleks kohaks just tualettruum.

Uuringust selgus ka, et mehi segavad neil hetkedel kõige sagedamini just nende partnerid ja tihti ka lapsed. 45% meestest väitis, et neil on enda jaoks keeruline aega leida ja neljandik neist väitis, et nende naised ei mõista sageli seda, kui kiired elud neil on.

25% meestest väitis aga, et kui neil poleks võimalik aeg-ajalt vetsu põgeneda, et teaks nad, kuidas üldse oma eludega hakkama saada. Ja natukene kurvalt kõlab seegi, et 23% meestest väitis, et just tualettruumist on saanud nende jaoks “turvaline koht”.

Aga naised, miks ei võiks ka meie seda meeste seas laialt levinud trikki rohkem ära kasutada ning ise pisut rahu ja vaikust nautida?