“Mul on lugemine sassi läinud, kui paljud arstid mind elu jooksul alasti on näinud. Viimasel paaril aastal on seda juhtunud julgelt üle saja korra,” rääkis Anick, kes sündis genitaalidega, mis ei sarnanenud ei mehe- ega naise suguorganiga. “Pärast sündimist ütlesid arstid mu vanematele, et olen suure tõenäosusega poiss, aga nad ei saa kindlad olla.” Anickil olid munandid olemas, ent need olid vales kohas, seega esimene operatsioon, et neid liigutada, tehti juba neljakuuselt.

Kogu lapsepõlve vältel öeldi Anickile, et ta pole nagu teised poisid. “Sain ise ka aru, et minus on midagi teistsugust, aga ma ei teadnud, mis see on,” meenutab noormees. “Mu vanemad armastasid mind, ent viisid iga poole aasta tagant mind haiglasse, kus arstid kasutasid minu kohta sõna ebanormaalne.” Tal tekkis tõsine depressioon ning ta üritas end lämmatada ja võitles valgendi keeruliste korkidega. Pärast üht tõsisemat enesetapukatset hakkas ta 14-aastaselt käima nõustaja juures, ent ei suutnud professionaalile tunnistada, mis teda vaevab. “Ma ei tahtnud, et keegi teaks sellest.”

“Arvasin, et keegi ei tea, mis minuga lahti on ja olen maailmas ainsana selline inimene,” meenutab Anick. Ta sai alles 18-aastaselt teada, et tema konditsioonil on nimi ja miks ta kogu aeg haiglas ja operatsioonidel käis. See avastus muutis ta maailma. “Ma sai viimaks aru, et ma ei pea end häbenema.” Lisaks ütlesid arstid talle, et saavad talle luua tehispeenise, ent ta peaks selle üle tõsiselt järele mõtlema. Kolm aastat hiljem oligi ta selleks valmis.

“Pidin hakkama inimestele rääkima, mis minuga toimub. Oli tarvis tõtt rääkida. Mulle tehti väga keerulisi operatsioone ja olin juba mitu korda öelnud, et lähen pimesoolt lõikama, seega ei saanud ma seda vabandust enam kasutada,” meenutab Anick, kes oli üllatunud, et tema sugulased sellesse nii vabalt suhtusid. “Ma poleks uskunud, et nad aktsepteerivad seda, kuna olin nii kaua varjanud.”

Sel suvel läks ta viimasele operatsioonile. Aasta aega varem võtsid arstid tema käevarrelt nahka, et peenis ehitada. Nüüd on tarvis see korralikult tööle panna, fallosesse pannakse seade, mis aitab tal penetreerida. “Mu elus saab kõik olema teistmoodi,” räägib Anick. “Viimaks on mul miski, mis teistel noormeestel on juba sünnist saati. Ehk tunnen ennast normaalse endavanuse inimesena. Olen alati romantilisi suhteid vältinud, kuna põlgasin enda ihu, ent töötan, et sellest üle saada.”