1. Vasakukäelistel on parem seksielu
Ühe küsitluse tulemused näitasid, et 86% vasakukäelistest olid oma voodieluga väga rahul. Paremakäelistest väitis sama vaid 15%! Pole päris selge, miks see nii on ja kuidas vasakukäelisus seksioskusi mõjutab, aga on sel üldse vahet, kui nad on 71% rohkem rahuldatud kui paremakäelised?!

2. Vasakukäelised on edukad juhid
Vasakukäelised on näiteks Barack Obama, Bill Clinton, George H.W. Bush, Bill Gates, prints Charles ja tema vanem poeg prints William, Paul McCartney — vajad sa veel tõendeid?

3. Vasakukäelised on geeniused
Ja mitte ainult magamistoas (vt punkti 1). Näiteid? Charles Darwin, Albert Einstein, Benjamin Franklin, Bart Simpson. St. Lawrence`i ülikooli uuringu kohaselt on kõrgema kui 140se IQ`ga inimesi vasakukäeliste seas rohkem kui paremakäeliste hulgas.

4. Vasakukäelised on haruldased
Ainult 10-15% inimestest on vasakukäelised, mis tähendab, et neid polegi nii lihtne leida. Hea uudis neile tüdrukutele, kes esimesest kolmest punktist innustust on saanud ning on vasakukäelisuse nüüd oma tingimuste nimekirja lisanud — meeste seas esineb vasakukäelisust kaks korda sagedamini kui naiste seas.

5. Vasakukäelised saavad elus paremini hakkama
Vasakukäelised mehed saavad 15% tõenäolisemalt rikkaks kui paremakäelised. Ülikooli lõpetanud vasakukäelised mehed suurendavad oma šansse veelgi ja nende “õnnestumis“võimalus on koguni 26% suurem kui paremakäelistel.

6. Vasakukäelised suudavad mitut asja korraga teha
Rööprähklemises ehk multitaskingus on vasakukäelised edukamad. Põhjus on selles, et nende aju töötab kiiremini. Neil on lihtsam keerulisi ülesandeid lahendada ja suurest materjalihulgast endale vajalikku informatsiooni leida. Samuti on nad arvuti- ja videomängudes osavamad. Muidugi tähendab see ka seda, et nad suudavad vabalt lapsele matemaatikat õpetada, samal ajal telefoniga rääkides ja suppi segades.

7. Vasakukäelised on loomingulisemad
Nii et lisaks sellele, et vasakukäelised on voodis paremad, rikkamad ja osavamad, on nad ka kreatiivsemad! Kui paremakäelistel inimestel toimub keeletöötlus ainult aju vasemas pooles, töötlevad vasakukäelised keelt peamiselt paremas, kuid osaliselt ka vasemas poolkeras. Parem ajupoolkera on intuitsioon ja tunded, loomingulisus ja kujutlusvõime ning vasakukäelised kasutavad just seda poolt rohkem.

Allikas: YourTango

Vaata ka: