RÕÕM — Kortsud silmanurkades ja suu ümber.

HÄBELIKKUS — Suu juures on kortsud inimestel, kes elus kõike kardavad ja kellel on suur vajadus turvatunde järele.

TÄHELEPANU ÜKSIKASJADEL — Inimestel, kes tavaliselt pööravad tähelepanu pisidetailidele, täheldatakse kortsukesi silmade ümber. Neid kortsukesi nimetatakse ka kanavarvasteks.

AUSUS JA TRUUDUS — Kortsud moodustavad väikesed horisontaaljooned kulmude välisserva kohal.

INTELLIGENTSUS — Silmade vahel on sügav korts. Niisugune võib olla ka häbelikel — kui otsmik on madal, siis näitab see, et inimesel on probleeme, mis tunduvad talle lahendamatud.

ETTENÄGELIKKUS JA HEASÜDAMLIKKUS — Selliste voorustega inimestel on tavaliselt peaaegu kogu otsmikul katkematud horisontaalsed kortsud. Ent kui sellised kortsud tulenevad paljudest pisikestest rõhkkortsukestest, siis näitab see võimetust toiminguid lõpule viia ja kalduvust keelepeksuks.

PETTUMUS — Need kortsukesed tekivad pettumuse hetkel ja kaovad hiljem, kuid ajapikku võivad muutuda märgatavaks. Kõige tüüpilisem volt selles olukorras algab ninasõõrme juurest ja lõpeb huulte serval. Kui sellele lisanduvad silmade juurest algavad kortsukesed, siis tähendab see seda, et inimene on oma võimete piiril; kortsud, mis jätkuvad allapoole suud, kõnelevad ka kehalistest kannatustest.

ÄREVUS — Kortsud levivad üle kogu näo, kulmude kohale tekib kaks nurgelist kortsu.

AGRESSIIVSUS JA NÄRVILISUS — Jällegi tekivad nurgelised kortsud, sedapuhku otsmikul; silmade ümber ja suunurkades on pisikortsukesed, suunaga allapoole.

IMESTUS — Kõige üle imestavatel inimestel on tavaliselt silmade all pisikesed horisontaalsed kortsukesed.

ÜKSKÕIKSUS — Sel juhul tavaliselt kortse pole, põselihased on lihtsalt lõtvunud, mistõttu tekib suunurkadesse voldike. See on ka laiskuse tunnus.

Harjuta kortsukeste lahtimõtestamist ja oled varsti edukas näoilme tundja. Igal juhul suudad sa esimesest pilgust ära öelda inimese iseloomu.

Allikas: Sekretar.ee