Oled aru saanud, et sinu embuses on maailma kauneim naine, kes armastab sind väga-väga. Ta armastab sind segi rohkem kui šoppamist Kaubamajas või väikest kohviõhtut oma parima sõbranna juures. Ühesõnaga, ta armastab sind üle kõige.

Jah. Tore tunne. Aga ühel hetkel tunned, et pelgalt sellest toredast (omaniku)tundest sulle enam ei piisa. Vajad midagi enamat.

Tükk aega piinled ja mõistatad, mis on selleks puuduvaks tükikeseks, mis takistab sul tunnetamast teie paarisuhet täiusliku tervikuna. Äkki sa taipad.

Lisaks tema armastusele ihaldad sa ka naise jäägitut austust sinu kui mehe, sinu kui karjajuhi, sinu kui isase vastu.

Tõtt öelda, tema austuse saavutamine ei ole üldse keeruline juhul, kui järgid allpool ära toodud igihaljaid soovitusi:

ÄRA KARJU

Häält tõsta oskavad isegi vastsündinud kassipojad ja udusulis linnulapsed. Valjude häälitsuste genereerimine ei tõsta sinu kaalu ei sinu oma naise, ega ka võõraste mimmide silmis mitte üks gramm.

Kas lärmamine on täiesti keeletud? Ei, kindlasti mitte. Õiged asjad õigel ajal õiges kohas on täiesti lubatud.

Karjumine on õigustatud järgmistel juhtudel:

a) Kui oled hädas ning hüüad appi oma liigikaaslasi (teisi isaseid).

b) Tahad anda vaenlasele väärilist vastulööki ning soovid end viia hüpnootilisse rünnakumeeleollu.

c) Soovid oma vaenlast või ründajat hirmutada.

Ülejäänud juhtudel näitab karjumine mehe nõrkust, tema võimetust olukorda kontrollida.

Jah, lapsed karjuvad emade peale, naised meeste peale – olgu neil see õigus ja võimalus.

Aga tõeliselt tugev mees ei tohiks naiste ja laste peale häält tõsta.

ÄRA OLE VÄIKLANE

Pisiasjade kallal närimine ega sääsest elevandi tegemine pole väärikale mehele kohane. Kui hakkad naise juuresolekul müüjaga vaidlema teemal, kas teenindaja andis sulle raha tagasi kolm senti vähem kui peaks – see ei anna sinust positiivset kuvandit.
Kui veidi rahuned ja järele mõtled, siis mõistad ka ise, et suures plaanis pole ju vahet, kas see niigi ülepingetest räsitud ja näruse palga eest töötav teenindaja eksis või mitte– lase sel minna.

Kui sinu kaaslanna näeb, et kaotad pea niivõrd väikestes kriisiolukordades, hakkab ta kahtlustama (ja sageli põhjendatult), et suuremate eluprobleemide ilmnedes kukud sa emotsionaalselt täiesti kokku.

Võibolla mõnes naiivses Hollywoodi nutufilmis näed naisi, kes kaifivad hüsteeriliselt kraaksuvaid irisejaid. Reaalelus üldiselt mitte.

OSKA ÕIGESTI KADESTADA

Iseenesest, kadedus pole läbinisti halb omadus. Kadedus sunnib meid tegutsema, olema endisest veelgi parem ning seeläbi edastama oma konkurente. See aga, kallis sõber, ongi progress, mis viib edasi kogu maailma.
Selline on medali positiivne külg.
Aga.

Paraku on nii, et sageli on inimloomus kodeeritud inimkonna arengut edasi viivatele ajamitele täpselt vastupidiselt.

Toome lihtsa näite. Oletame, et sinule ja sinu konkurendile on antud ülesandeks ehitada võimalikult šeff kõrghoone.

Selle asemel, et suunata oma energia konkurendist parema ning kõrgema hoone püstitamisele, kulutad pahatihti kogu jõu sellele, et konkurendi ehitist võimalikult efektiivselt kahjustada. Oled unustanud oma esialgse sihtmärgi – ehitada ise maailma kõige vahvam maja. Selle asemel annad endast kõik, et konkurendi ehitis maatasa variseks.
Mis kõige hullem, sageli sa segi ei hooli, kui juhtud ise kurja tehes mattuma võõraste rusude alla.

Selline negatiivsest kadedusest tingitud tegevus ei pruugi alati tähendada oma konkurendile füüsilise kahju põhjustamist.

Näiteks ka see on negatiivne kadedus, kui ütled oma armastatule: “Sellist autot nagu naabril, ei suuda ma oma palga eest iialgi osta. Võib-olla ainult lotot võites.”

Sellega näitad, et tegelikult tunnistad ennast kaotajaks ning tühipaljaks enesehaletsejast kadepunniks.

Sinu kaaslanna tunneb, et on koos õnnetu luuseriga ning see on kaalukaks kiviks teie ühisesse kapsaaeda.

Üks võimalik olukorra lahendus: nähes naabri uut autot, võid küll ihaldavalt lõuga hõõruda, aga
öelda midagi sellist: “Naabrimees on meil tubli, vaata kui uhke uus auto! Muidugi, mina ostaksin meie kliimat arvestades midagi kohasemat … midagi jõulisemat….kallis, võib-olla tuli mulle praegu idee, milline võiks olla meie enda uus auto!”

Tuleb meeles pidada, et otsesõnu kadedust väljendada ei ole mitte kunagi hea mõte. Minnes veelgi detailsemaks, eales ei tohi kadestada (vähemalt valjul häälel) täpselt sama eset, mida omab sinu konkurent. Kui kadestad samaväärset asja, annab see signaali, et tema on suutnud seda endale lubada, sina aga ilmselgelt mitte. Kui sinu unistus on suurem ja parem kui konkurendil, siis mõikab iga naine, et sinu unistus peabki olema (veel!) kättesaamatu. Aga samas mitte lootusetus kauguses (vähemalt tema arusaamade kohaselt).

ÄRA KIIRUSTA KEDAGI KRITISEERIMA

Idamaine tarkus ütleb, et hoia sõpra lähedal, aega vaenlast veelgi lähemal.
Kui hakkad konkurenti valimatult mustama või isegi sõimama, siis loevad paljud naised sellest välja, et oled suuteline vaid sõnadega plõksima.
“Ta on igavene idioot!” öelda suudab isegi selline mees, kelle aju on maapähkli suurune. Sellist ohmooni suudaks austada vaid samasuguste väärtushinnangutega naine. Kuid sinu väljavalitu on hoopis teist masti leedi, eksole? Järelikult, käitu sellele vastavalt: ära löö konkurenti sõnadega, vaid näita reaalsete tegudega, et sina oled parem.

SUUDA TUNNISTADA, ET EKSISID

Väga paljud ei suuda enesele tunnistada, et nad on eksinud.
Eriti nõrgad on need mehed, kes isegi ilmselge eksimuse korral ei suuda seda fakti aktsepteerida. Selle asemel hakkavad nad ennast õigustama, esitama hägusaid vastuväiteid või, halvimal juhul, ajavad suust välja sulaselget putru.

Tugeval mehel on niivõrd kõrge eneseusaldus, et tal on julgust tunnistada: jah, ma eksisin, aga tegin sellest omad järeldused ning edaspidi oskan tehtud vigu vältida.

Kõik me eksime. See on loomulik. Oluline ongi see, kuidas sa oma veateatele reageerid. Tee seda õigesti ja hoolimata sinu apsakast tõuseb lugupidamine sinu vastu mitme pügala võrra.

HALETSE ENNAST VAIKIDES

Mõnikord juhtub, et sinu madalseisu vajunud tuju vajab just nii tugevat turgutit, nagu seda on lähedaste kaastunne. Soovid südant kergendada. Valid pihtimisobjektiks oma südamedaami, kuna tunda tema sooja kallistust hetkel, kui sinu huultelt vallandub pihtimuste tornaado.

Kallistamine on hea idee, aga sinu nutulaul sellest, kuidas su boss on igavene väänik või kuidas autoteeninduse paks tehnik sinu peale karjus – sellised kurvad monoloogid jäta ja mata sügavale enda sisse.

Naised on küll suutelised ühteaegu nii haletsema kui austama, aga vaevalt nad seda oskust sinu peal käivitavad, kui näitad oma punnides käsivart ja kurdad, kuidas mingid tühised sääsed sind kalaretkel purema kippusid.

Võta ennast kokku, sa oled mees! Kui sääsed hammustasid, siis ära lurista nina, vaid löö vereimejad lihtsalt laiaks!

OSKA TEHA MIDAGI TÕELISELT PROFESSIONAALSELT

Naistele on sisse monteeritud tunne, mis väljendub austuses nende meeste vastu, kes midagi tõeliselt hästi oskavad. Jah, ka meestele meeldivad oma ala spetsialistid, kuid naised on selles küsimuses vaieldamatud valitejannad.

See oskus ei pea olema midagi erakordset: muidugi oleks tore, kui oskaksid maalida nagu Jüri Arrak või luua mõni võimas eepiline ballad Ott Leplandi stiilis. Ära kurvata: armastava naise jaoks piisab täiesti, kui oled meister kala fileerimises või suudad parandada ämma suvila korstna nii, et kohalik ehitusmeeski ahhetab.

NB! Artikkel jätkub HOMME!