Kui naiste moekarussellis on kaleidoskoopiline värvivalik, siis meeste valikud on veidi lihtsamad. Raskuskese langeb hoopis sellele, millise ürituse tarbeks jalavarju otsite:

• pidulik üritus / business look,

smart-casual,

• vaba aeg / sportlik.

Pulmad, juubelid, pidulikumad vastuvõtud, ärikohtumised ja muud sarnase alatooniga üritused vajavad enda juurde ka soliidset kinga. Üldjuhul võiksid kingad olla musta värvi, pidulikkuse rõhutamiseks sobiks eriti lakknahast mudel.

Smart-casual'i ehk igapäevase viisaka komplekti juurde on sobilik kombineerida kas tänavaking või hoopis vabaajajalats.

Üldine moemaailm liigub mugavuse ja nutikuse suunas. Trendide alajaotuse kohaselt on aktuaalsed endiselt mäslevad-hooletud 90-ndad, sekka 70-ndate nohiklikkust. Peale suruvad ka 80-ndate lööklaused ja intensiivsete värvide vastandamised.

Jalanõude trendidest teevad jätkuvalt ilma vabaajajalatsid nii futuristlikus kui ka väga kirevates-graafilistes variatsioonides (Adidas, Yeezi). Kingamood on aga näitamas väärikust. Kiirmoe- ja tarbimishulluses on ainukesena puutumata jäänud just meeste kingamaailm, kus hagu antakse alla perfektse meisterlikkusega ja kõik pilgud on täielikult kvaliteetse Itaalia suunas.

Püha kolmainsus: Oxfordi, Derby & Monki stiilis kingad on ammusest ajaloohõlmast endiselt esindatud kõikide brändide valikutes.

Pruun king

Oxfordi liistuga kingad (vahel nimega Balmoral, või Prantsusmaal Richelieu' liist) on ideaalne investeering, sest on kantav niivõrd erinevates olukordades alates igapäevasest kontoritööst, konverentsidest kuni pulmadeni ning uhkemate galadeni.

Mis on mis? Mille poolest erinevad Oxfordi ja Derby stiilis kingad?

Derby liistuga kingad on igapäevasemad ja erinevus Oxfordi stiilis kingaga peitub kinga pealses – Oxfordi paelte sidumise osa on kinga nahapealsega ühes tükis (ideaalne näide pruunid Salvatore Ferragamo kingad), kuid Derby kingadel on paelte osa eraldi liistuga ja avatud. Teate ju küll olukorda, kus on nii mugav kinga jalga panna, sest paelte liistupealne osa on liikuv – see annabki eelise Derby stiilis kingadele, mille jalgapanek kui ka äravõtmine on hooletum ja kergem.

Dändide valik – Monki liistuga king. Eriti moodne on kahe pandlaga mudel. Loomulikult on valikus ka ühe ja kolme pandlaga variandid. Riietuses võiks kanda midagi ruudulist, stilistilisest lahendusest sobib ideaalselt viigipükside, triiksärgi ja vesti kombinatsioon.

Monki tüüpi jalats

Ära ole moeohver, vaid pane mood enda jaoks tööle!

Stiilne välimus ja šikk king lisavad julgust ning enesekindlust. Kingi proovides peavad need kohe ideaalselt istuma. Loomulikult ei saa nõuda toasussi mugavust või spordijalanõu vabadust, kuid ostuhetkel peab toode olema mugav. Sisse kandes muutub täisnahk alati pehmemaks ja õigete hooldusvahenditega saab jalanõusid kanda aastaid. Minu loogika on selline, et pidevas kasutuses võiks olla näiteks viis paari kingi – nii ei kanna ühtegi paari liiga viisuks.

Trendikamad mudelid on konjaki-karamelli või hoopis kastanimaigulise pruuni alatooniga. Ka must lakkking on, oli ja jääb. Kui jalg enam ei kasva, soeta endalegi, sest neid on väga mugav hooldada. Moes on ka vabaajakingad, millel on kinga välimus, kuid tossu mugavus. Näiteks Eesti brändi UNCLE PAULi kõik mudelid – klassikaline välimus väikese ootamatu värvilisandiga (näiteks elektrisinise tallaga).

Poodlemise GPS

1) Eesti tegijatelt saate tellida endale šiki käsitöökingapaari Kärt Põldmanni (www.kärtpõldmann.com) või Kaspar Paasi käest, hinnad alates 399 €.

2) Tallinna vanalinnas korstnapühkija kuju lähedal asub tõeline kingajumalate Meka – D'Boiss –, kus on kohapeal apetiitne valik kingi. Samuti on võimalik tellida käsitöökingi vastavalt kliendi vajadustele – liistu ja naha valikust täpse viimistluseni.

3) Hiljuti lansseeris sajandivanune Itaalia luksusfirma Salvatore Ferragamo e-teenuse, kus saad disainida ja tellida täpselt endale sobiva kingapaari, hind 1400 € (Arvestades, et jalg enam ei kasva, saab kinga hinna jagada näiteks kümne kandmisaasta peale.).

www.ferragamo.com/configurator/en/eur

4) Tallinna Kaubamaja valikus on kvaliteetbrände, näiteks MORESCHI, BOSS BLACK, GINO ROSSI jne.

www.kaubamaja.ee

Eesti valikutest soovitan veel kiigata ka Dune Londoni, ECCO, ABC Kinga, ALDO, Massimo Dutti & Cortefieli kauplustesse.

5) Poodle kodust lahkumata! Siit leiab voolujoonelise disainiga ilmaimesid – kingi, mis ületavad ootusi:

www.newmood.ee

www.crockettandjones.com

www.zegna.ee

www.asos.com

www.scarosso.com