Kõigepealt võiks alustada sellest, et tihtipeale räägitakse nagu oleks Eesti naised need, kes välimaal rohkem ilma teevad kui mehed. Aga palun... loetlegem, kes on Eesti meestest välismaal ilma teinud, kas neid on ikka nii vähe. Siiani puhast Eesti verd näitlejatest on kõige kaugemale jõudnud just mees mitte naine ja selleks on Johan Urb, kes on esinenud mitmetes tuntud Hollywoodi sarjades ja ka modellina läbi löönud. Samuti on Eesti mehed tuntud režissöörid nagu nt Priit Jürjens või Tanel Toom, viimane neist on sel aastal isegi esimese eestlasena Oscari nominanatsioonini jõudnud. Samuti on USA-s tuntud režissöör juba aastaid Alar Kivilo või nt Venemaal Andres Puustusmaa. Seega võib öelda, et Eesti mees on hea näitleja ja režissöör.

Edasi võiks mainida, et mitmed Eesti mehed on läbi löönud Rootsis, kus üks tuntumaid telesaatejuhte ja staare on Eestist pärit, samuti on Rootsi tantsusaates üht kaunitari tantsitamas just Eesti mees Kristjan Lootus.

Edasi võiks võtta käsile spordi. Kes on viimase kümne või tegelikult ka saja aasta jooksul toonud kõik tähtsamad medalid Eesti spordile ja rahvale? Kui Erika Salumäe ja Kristina Smigun välja jätta, siis on nendeks just mehed: Erki Nool, Andrus Värnik, Indrek Pertelson, Nikolai Novasjolov, Gerd Kanter, Jüri Jaanson, Tõnu Endrekson, Kaido Höövelson või Jaak Mae. Seda rida võiks loomulikult veel jätkata, aga selgelt võib ju ka öelda, et näed, Eesti mees on spordilõvi ja Eesti naine palju vähem...

Kui jätkata veel Eesti meeste positiivsete omadustega, siis on selleks kindlasti ka fakt, et paljud mehed on hinnas ka teisest rahvusest naiste seas. Tihtipeale räägitakse ajakirjanduses Eesti naistest ja Inglise poissmeestest, ning seda loomulikult esileheküljel, samas kui korralikud ja tegijad Eesti mehed abielluvad samuti korralike nt slaavi naistega või teiste tõmmude väljamaa kaunitaridega. Võib ju samuti loetleda Eesti staare, kel on kaasaks slaavi naine: Mikk Saar, Allar Levandi, Jüri Jaanson, Ott Kiivikas või Kaido Höövelson ehk Baruto.

Jätkates Eesti meeste positiivsete omadustega, võiks lisada, et nad on kindlasti ka head heliloojad ja muusikaprodutsendid, sest kui vaadata Eesti kultuuri seda osa, mis puudutab muusika- ja heliloomingut, siis on kõik tähtsamad tegijad olnud ajaloo vältel just mehed: Urmas Alender, Rein Rannap, Hendrik Sal-Saller, Jaagup Kreem, Sven Lõhmus, Lesli Laasner, Vaiko Eplik jne jne. Samuti võiks lisada ka palju mehi, kes on artistidena või muusikutena välismaal kaugele jõudnud või jõudmas: Uku Suviste, Metsatöll, Tanel Padar, Arvo Pärt või kaugetel aegadel Ruja ja Jaak Joala...

Seega, kui niimoodi jätkata Eesti meeste positiivsete omadustega, siis neid jagub ja kindlasti ei saa öelda et mehed Eesti naistele üldkokkuvõttes mingitki moodi alla jääks, pigem vastupidi. Aga millegi pärast ajakirjandus räägib meestest ja naistest lahmivalt ja seda juba aastaid.
Õnneks on viimasel ajal sellesse väike muutus tulnud, kas või Katrin Lusti ühe populaarse artikliga, kus esimest korda vaagiti argumenteeritult Eesti meeste positiivsete omaduste üle...

Igatahes võib öelda et Eesti mees on hinnas ja on seda tegelikult ju alati olnud, kas võrdselt naistega või veel paremini, selle üle võib ju arutleda, aga seda tehes soovitaks Eesti ajakirjandusel olla viisakam ja argumenteeritum.