Ilu on suhteline nagu aeg ja vahemaa, nagu Einstein meile seletas. Armastus ei ole suhteline. Armastus kas on — või ei ole. Ja kui ikka armastad, siis armastad ja midagi ei ole parata. Kui naist armastad aga ämm ei meeldi, siis vaevalt, et tahe endast üle käib ja ämma pärast naine võtmata jääb.

Edasi on siis kõik juba tehnika küsimus, kuidas olukorraga toime tulla. Minul on naine, keda armastan. Ja meil on lapsed, keda ka väga armastan. Ja mul on jumala normaalne ämm ka. Tänaseks normaalne. Kui me mingi perioodi ämmaga ühes korteris elasime oli tunne, et jookse minema, mine hulluks või kallale, või esialgu kalale, närve rahustama. Kaks naist majas on ikka selgelt liig. Eriti see teine.

Mu naisel on ka ju keeruline minia amet. “Minia” kõlabki nagu seeneliik — pisike ja armas, aga kui liiga küpseks saab, siis võib mürgiseks osutuda.

Varem olid meil ämmadega vägagi keerulised suhted ja pidevad tülid pisiasjadest nagu kas maja on nii- või naapidi koristatud või koristamata jäetud, kes toob poest mida ja mida üldse süüa tohib, miks hommikul kauem magatakse, pidupokaalidel on vee jäljed, üleüldse miks on lastel suud kommised, miks aknaid tihedamini ei pesta, kes laseb koera hommikul välja, lastele tuleb anda seda ja toda, meestetööd ja naistetööd, isegi kellega suhelda sobib ja kellega mitte, ning lisaks kõik muud kultuuri ja ajastupõhised mõttetud konfliktid.

Enam meil selliseid naginaid ette ei tule. Saame suurepäraselt läbi, sest elame nüüd ämmadest paarituhande kilomeetri kaugusel ja kohtume aastas korra või paar. Vahepealsel ajal kohtume virtuaalselt, Skypes. Ka ämmad teavad, et virtuaalsed suhted on õrnad, sõltuvad internetiühendusest, ilmast, ajavahest ja muudest teguritest, mille üle neil kontrolli ei ole. Kontrolli aga vajavad ämmad nagu õhku. Skypest aga saab iga hetk välja ka logida, kui vaja õhku vahele lasta.

Meie suurepärased suhted saidki alguse meie kolimisest ja nüüd on suhted ilusad, läikivad, värvilised, virtuaalsed ja ruudukujulised ning iga kell saab ruumist väljuda. Reaalselt ei saa ju suvalisel hetkel paluda ämmal ruumist lahkuda ja tagasi tulla, kui neilt vaja nõu küsida, virtuaalset aga küll.

Seega pole ämmadel enestel viga midagi. Tehke lihtsalt distantsiga uuendus versioonist 1.0 versioonile 2.0 ja teie abielu ehk operatsioonisüsteem toimib edaspidi tõrgeteta.