Terve oma teadliku elu olen värskes õhus liikunud ja sportinud. Lisaks jalgpalli ja korvpalli mängimisele talvel suusatan ja suvel ujun. Viimastel aastatel olen regulaarselt jõusaalis
treeninud ning mida ma olen näinud? Ma ei ole ainus!
Ma näen iga päev, kuidas Eesti mehed on pealinna jõusaalid nii umbe ajanud, et normaalsemaks ja lahedamaks treenimiseks tuleb saali minna hommikul enne tööd. Aga isegi see ei aita enam, sest treenijaid on nii palju, et nii hommikul, päeval kui ka õhtul on
spordisaalid rahvast pungil.

Pärast tööpäeva lõppu tänaval jalutades on alati kuskil silmanurgas mõni jooksja, rattur või rullitaja. Jalgpallitrenni minnes jagavad ühte palliplatsi tihti neli, vahel isegi viis-kuus
treeningrühma. Ameerika Ühendriikide 35. president John Fitzgerald Kennedy on öelnud: „Hea füüsiline vorm ei ole mitte ainult kõige tähtsam võti terve keha jaoks, vaid see on ka dünaamilise ja loova intellektuaalse tegevuse aluseks.” See on minu suurim rõõm, et Eesti mehed ei ole jätnud mind üksi ja tõestavad iga päev, et dogma ainult vedelevast tühisest massikultuuri jorsist ei vasta tõele.

Lõppude lõpuks on see igaühe enda teha, kas ta soovib rasvuda, pingete all murduda ja 40aastaselt infarkti saada või selle asemel päev päeva järel end energiliselt, jõuliselt ning hästi tunda ja elus edukas olla.

Vägivalla vastu ja inimõiguste eest võidelnud India advokaat Vinoba Bhave ütles kord: „Kui mees saavutab võidu oma keha üle, siis kes siin maailmas saab tema üle võimu kehtestada? Tema, kes valitseb ennast, valitseb kogu maailma.”

Eesti mehed on tegelikult tublid! Vaadake või meie peaministrit, kes suudab ka pärast pingelise päeva lõppu jooksutossud jalga tõmmata ja väikse tiiru teha.

Külasta Telliskivi Reval Cafe`sse meestekuu auks välja pandud fotonäitust: „Iga mees on märkamist väärt!“ Näitus on valminud koostöös Eesti mehest hoolivate vabatahtlike ja koostööpartneritega ning selle eesmärgiks on tõmmata tähelepanu juunikuus toimuvale meestekuule. Iga pilt toob esile mehe oma erinevatel eluperioodidel ja etappidel. Piltide autor on Tallinna Polütehnikumi kolmanda kursuse fotograafiatudeng Sandra Süsi.