Tea oma naise vajadusi. Saad nendes selgusele lihtsalt küsides Mida sa minult vajad? Küsimust võib sobivate vaheaegadega korrata, sest aastate jooksul muutuvad vajadusedki. Olgu naise vastus mis tahes, tean, et igal naisel on mõni muutumatu vajadus.

Räägi oma naisega. Uuesti ja uuesti nimetavad naised erinevates uurimustes tähtsaimaks rahulolu tekitavaks teguriks ühiseid jutuajamisi. Kui sa ei ole ka jutukas tüüp, võid siiski piisavalt vestelda ja sellega näidata, et hoolid oma naisest.

Kuula, kui su naisel on midagi öelda. Kuula ka siis, kui ta räägib vihaselt või peaaegu karjub. Siis on tal tähtis jutt.

Selgita lahkhelid. Sinu naist solvab eriti sügavalt, kui ta võtab jutuks mõne probleemi või puuduse ja sina keeldud seda arutamast või lähed ära või näitad kuidagi teisiti, et ei soovi selle raske asjaga tegelda. Konstruktiivne lahkhelide käsitlemine lähendab, kuigi sina võib-olla kardad, et see eemaldab teid teineteisest.

Osale pere argipäevas. Soome perekondades tülitsetakse kõige rohkem kodutööde pärast. Aiman, et riidu alustavad naised, kes tunnevad, et jäävad liiga üksi pere argipäeva eest hoolitsema. Leppige tööjaotuse osas täpselt kokku.

Hinda oma naist, tema tegemisi, väljanägemist ja seda, et ta üldse on sinu naine. Ütle seda välja. Juuruta oma kõnekultuuri igapäevane tänu.

Mäleta tähtpäevi. See tundub paljudele meestele olevat ülejõukäivalt raske. Üritan kannustada mehi mälutreenigule sellega, et nad on oma elu jooksul õppinud raskemaidki asju. Liiga paljud naised väldivad emadepäeva- või jõulujärgsel tööpäeval töökoha kohvituba, kus räägitakse, mida mees kinkis.

Loo romantikat. Nüüd võib juba liiga raskeks minna. See on valdkond, kus mehed peavad kasutama mõistust ja tahtejõudu. Meeste teadvuses ei pea tingimata olema romantilisuse dimensiooni ja seetõttu on neil raske mõista selle tähtsust naisele. Tee naise südamesse ja rada täiuslikku paarisuhtesse läheb romantika kaudu. Võta naise vihjeid tõsiselt ja jäta need meelde. Naised näitavad mitmel viisil, mida nad igatsevad ja mis neile meeldiks. Väikesed tähelepanuavaldused tekitavad naises romantilisust. Pigem üks lill suure lillekimbu asemel tekitab juba tunde, et mees tegi seda armastusest minu vastu. Siiski ära osta potilille, sest siis saab naine koju ühe hoolealuse juurde.

Hellust igatsevad mõlemad, nii mees kui naine. Jaga naisele hellust ka muul ajal kui seksi soovides.

Ära kunagi…

Ära tee märkusi asjade kohta, mida ta muuta ei saa (väljanägemine, arukus ja muud päritud asjad ei muutu märkuste mõjul).
Ära kritiseeri teiste kuuldes.
Ära võrdle teda negatiivselt teiste naistega.
Ära jäta teda üksi nutma. Sa ei pea lahendama tema muret, aga ta vajab kaasatundjat ja toetavat õlga või süle.
Ära pea oma plaane ainult oma teada. See on teise alahindamine. Räägi oma plaanidest õigel ajal.
Ära löö oma naist.
Ära lase tal kogeda, et tema soovid jäävad pidevalt teisele kohale või ununevad.

Naised heasse vormi kiitmisega!

Rabi Shmuley Boteach kirjutas Jerusalem Postā’is meestele juhiseid selle kohta, kuidas naistest tehakse õnnelikud ja ilusad:
“Kiida iga päev oma naist selle eest, kui ilus ta on. Ütle talle, kui kena ta oma kostüümis välja näeb. Märka, kui ta on juuksuri juures käinud. Imetle tema hästi hooldatud küüsi. Kui naine paneb öösärgi selga, ütle talle, et ta on veetlev, ja kanna hoolt, et enne seda teleri välja lülitad.”
Rabi arvates nõuab toimiva paarisuhte hoidmine vähemalt viit ehedat tõsiselt mõeldud kiitmist iga päev. Tema arvates hakkab naine ellu viima seda kujutlust, mille mees on temast loonud. Kui mees ütleb, et naine on sale, hakkab ta selle nimel tegutsema.
Miks naised koguvad massi oma keha ümber? — küsib rabi Shmuley Boteach. Tema arvates tuleneb see kõige sagedamini ükskõiksest abikaasast. Rabi aimab, et paljud meeste poolt hooletusse jäetud naised on erootiliselt masendunud. Naist ei inspireeri miski nii palju kui see, et ta on armastatud mehe silmis hea.
Neid asju oleksime teadnud ilma rabi sõnavõtutagi, aga tundub südantsoojendav, et ta tundis muret perede õnne pärast, sest kodu, kus on rahulolev ja õnnelik naine, paistab ka muidu õnnelik olevat.

Naise õnne võtmed on mehe käes!

Ilmunud ka rubriigis Meestekas